Eerste sleeplift in Tirol voor mountainbikers

Nieuwe bike-trails worden in de regio Oberndorf / St. Johann in Tirol (district Kitzbühl) geopend voor zowel gezinnen, beginners en professionals.  Maar er is ook een primeur : op 7 augustus 2020 opent een fiets-sleeplift, de eerste in Tirol.

Vooral voor beginners is de sleeplift een ideale service. En die is heel eenvoudig: wanneer u opstapt, wordt er een trekhaak op het stuur van de fiets geplaatst.  Met de rechterhand hou je dan een kabeltje op je stuurhendel vast.  Zodra je deze kabel lost, komt ook de trekhaak van het stuur los en ben je in het bike-park.

De Oberndorf-routes bieden ideale omstandigheden voor fietsers die hun vaardigheden geleidelijk willen verbeteren. Het centrum van de nieuwe Trail Arena is het Jump Park. Het behoort tot de Groene Lijn, de makkelijkste route. Met een lengte van 900 meter en een helling van 8,9 procent is de route ideaal om een ​​vertrouwd gevoel met je fiets te krijgen.
De kinderen maken er hun eerste perfecte bochten.   Als je je veilig voelt op de Groene Lijn, kun je verder stijgen van het blauwe naar het rode naar het zwarte pad.

Terwijl je steilere secties kunt trainen op de Blue Line en de Red Line, heb je veel fietservaring nodig voor de Black Uphill Trail. Hier moet je haarspeldbochten, grote stenen, trappen en houten obstakels bergopwaarts trotseren. Ook crosscountryrijders en e-bikers kunnen hier hun grenzen testen.  Als je de paden test, kan het erg vies worden. Ook hier is aan gedacht : er is een wasstation opgebouwd waar de fietsen snel en gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden.

Naast de nieuwe routes is er voor mountainbikers in de regio St. Johann in Tirol nog een single-trail en een skillpark. De Harschbichl Trail is aangelegd door gerenommeerde ontwerpers en staat garant voor spannende passages en snelle steile bochten. Natuurlijk altijd met uitzicht op het onvergelijkbare panorama van de Wilder Kaiser.

Om de talrijke singletrails in de Kitzbüheler Alpen te gebruiken, is het uiteraard praktisch om de kabelbanen en liften te gebruiken. De Kitzbüheler Alpen Trail Card is hiervoor ideaal – deze geldt voor een slectie van liften in de directe omgeving van de beste trails van de regio.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]