Groepen, heel wat keuze

Er is heel wat keuze als het gaat om groepen.  In het algemeen geldt dat Shimano, Campagnolo en SRAM de beste racefiets-groepen leveren.  Met een uitgebreide keuze uit mechanisch en elektronisch gestuurde delen en met velgremmen of schijfremmen.

 

 

Relatief nieuw zijn de mogelijkheden om draadloos te schakelen.  Zo is SRAM uitgekomen met de Red eTap groepset en een eigen draadloos netwerkprotocol, Airea.  Geen Bluetooth of Wifi, om hacken en de mogelijkheid tot het wijzigen van versnellingen van een concurrent onmogelijk te maken. Gedaan dus met het leggen of verbergen van kabels.

Sinds kort is er ook de Rotor-Uno groep op de markt,  de eerste compleet hydraulische groepset.  Rotor was reeds gekend op de markt met zijn ovale crankstellen Qrings en zijn powermeters, maar heeft zich dus nu op een innovatieve manier een plaatsje tussen de grote jongens versiert.

 

Rotor-UNO-hydraulic-shifting-group

 

Opvallend in het profpeloton is dat in 2018 haast allemaal de fietsen van de WorldTour-ploegen uitgerust zijn met groupsets van Shimano, behalve Lotto-Soudal (Campagnolo), Katusha-Alpecin (Sram) en UAE Team Emirates (Campagnolo).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]