Rodania verdwijnt uit de koers

De koers zal nooit meer dezelfde zijn.

‘Ta ta ta taaaaa Rodaniaaaa!’ We kennen allemaal het deuntje. Het betekende dat de renners in aantocht waren en het was haasten om klaar te staan langs de kant van het parcours.

Aan die traditie komt dit seizoen echter een eind. Na meer dan een halve eeuw heeft het Belgische uurwerkmerk met Zwitserse roots beslist om de legendarische pilootwagen met zijn welbekende deuntje uit koers te zetten.  Een van de gevolgen is dat Rodania minder aanwezig zal zijn in wielerwedstrijden. “De sponsoring verdwijnt niet helemaal, maar het zal een heel stuk minder zijn”, aldus CEO Longueville.

Rodania heeft een moeilijke periode achter de rug en is nu bezig om zich te herpositioneren op de markt.   Men wil zich richten op de traditionele kwaliteitshorloges, niet meer op de sporthorloges, waar de concurrentie zeer hard is.

 

 

Bron : Sporza.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]