'Vroegboeken'

Een garantie op de hoogste korting ?

De strijd om de vroegboeker

De strijd is losgebarsten tussen de verschillende touroperators.  Wil je zeker zijn van een plekje in je favoriete hotel of op die leuke camping? Dan is het verstandig om je vakantie snel te boeken.   Op die manier kan je ook met een klein budget van een heerlijke vakantie genieten.  Een vroegboek vakantie de ideale manier om van je vakantie te kunnen genieten aan een erg aantrekkelijke prijs.

Elke jaar beginnen de bekende touroperators al vroeg in het jaar met vroegboekkortingen en kortingacties, lang voor het vakantieseizoen van start gaat.

Vroegboeken (en profiteren van de korting) is vooral aan te raden als je op vakantie gaat tijdens schoolvakanties en andere drukke weken.  En vaak is de regel : ‘hoe sneller u uw vakantie boekt, des te hoger uw vroegboekvoordeel’ .

Waar dient u mee rekening te houden :

  • Grootste keuze :

Je hebt namelijk de keuze uit praktisch alle hotels, appartementen, villa’s en vakantiehuizen die er voor 2018 beschikbaar komen. Aangezien u er vroeg bij bent,  heeft u niet het nadeel dat de keuze steeds beperkter wordt omdat alles al volgeboekt zit. Vaak zijn de vroegboektarieven nog scherper dan last minutes dus u hoeft over het algemeen niet bang te zijn dat u met een vroegboekkorting duurder uit bent, want vaak is het eerder andersom.  Als u al een keuze gemaakt heeft van uw bestemming en accommodatie, raden wij alvast aan niet te lang te wachten.

  • Aanbetaling of voorschot :

De meeste reisaanbieders vragen een aanbetaling vooraf dus u hoeft ook niet bang te zijn om nu al voor de vakantie van 2017 te betalen. Dit verschilt echter wel per touroprator en per aanbieding. Als u bang bent dat er in de tussentijd iets gebeurd waardoor u niet op vakantie kunt dan kunt u ook voor een paar tientjes een annuleringsverzekering afsluiten zodat u hier ook niet bang voor hoeft te zijn. Dus profiteer nu van de vroegboekkortingen van 2018 en kies nu de vakantie die u graag wilt.

  • Annulatieverzekering :

Wij raden steeds aan een annulatieverzekering te nemen.  Gebeurt er tussentijds iets waardoor u niet op vakantie kunt, dan hoeft u alvast niet bang te zijn dat u u reis dient te annuleren.

  • Laagste prijsgarantie :

Sommige touroperators gaan zelfs zover dat ze een  laagste prijs garanderen, zoals Corendon  : “Profiteer van de laagste prijsgarantie**; ziet u de reis elders goedkoper, dan matchen wij de prijs!”

  • Extra voordelen :

Vaak biedt een touroperator extra voordelen om de klanten te overtuigen.  Naast een aantrekkelijke prijs biedt men  een gratis annulatie- en bijstandsverzekering, kinderkortingen, gratis vervoer tot aan de luchthaven, gratis omboeken, kosteloos annuleren tot een bepaalde datum en ga zo maar door.  Zoek er alvast naar bij uw touroperator.

  • Vroegboekperiode :

Wie graag een vroegboek vakantie wil vastleggen, wacht best niet te lang om te beslissen. De vroegboekperiode wordt meestal beperkt tot een bepaalde datum, al wordt regelmatig een vroegboekactie verlengd.  Touroperator zien er een uitstekende manier in om een keuze bij de klant af te dwingen ten nadele van de concurrentie.

  • Beperkt aanbod :

Ook al is het aanbod groot, toch wacht je best niet te lang om je vroegboek vakantie te reserveren. Sommige reisorganisatoren gebruiken immers de formule ‘op=op’. Ze stellen maar een beperkt aantal plaatsen ter beschikking aan de vroegboekprijs. Als deze plaatsen volzet zijn, kan je de vakantie niet meer boeken aan een voordelige tarief.

  • Garanties :

Bij een vroegboek vakantie krijg je volledig dezelfde garanties en service als bij eender welke andere vakantie.

  • Basis :

Een reisaanbieder die al erg vroeg een aantal reizen kan verkopen, heeft een extra zekerheid dat hij zijn onkosten zal kunnen terugbetalen. Bovendien helpt het de touroperator om een aantal financiële engagementen na te komen ten opzichte van de hotels, de vliegtuigmaatschappij en het personeel.

Veel succes alvast in uw zoektocht :

 

  • (Belangrijke) bedenking :

Je weet echter nooit zeker wanneer je je vakantie voor de beste prijs boekt. Als je te lang wacht, is de kans aanwezig dat jouw gewenste vakantie niet meer beschikbaar is of duurder wordt en als je te vroeg boekt, kan het zijn dat je hogere kortingen die wellicht later komen, misloopt. Wil je graag de zekerheid dat je naar je ideale vakantiebestemming kunt gaan? Boek dan met vroegboekkorting.  Ben je niet zo kieskeurig en vind je vooral een goedkope vakantie belangrijk? Dan is het wellicht slim om langer te wachten en van een last minute gebruik te maken.

Ook begeleide fietsvakanties worden steeds vroeger boekbaar, het aanbod groeit wel maar de plaatsen zijn daar iets beperkter.  Er snel bij zijn, is de kunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]