MENUMENU

Tourkaravaan arriveert in de Alpen

Nog niets beslist in de Tour, en dan 2 Alpenritten. Krijgt de Tour zijn uiteindelijk plooi na de 2 zware Alpenritten ?  Grijpen de echte klimmer hun kans om deze Tour nog naar hun hand te zetten ?  Het lijkt erop. Geen Alpe d’Huez dit jaar, maar voldoende spektakel verzekerd.

 

Tourrit 17 – 19 juli – 183 km

In de 17de rit tussen La Mure en Serre Chevalier zullen de renners legendarische bergen als de Col de la Croix de Fer, Col du Télégraphe en Col du Galibier (2.642m), het dak van deze Tour, moeten trotseren.

Alvorens deze legendes aan te doen, moet ook nog eens de Col d’Ornon, een beklimming van 2de categorie, aanpakt worden.

Weer geen finish bovenop, de aankomst ligt in het dal van Serre Chevalier.

 

Tdf 17

 

Tourrit 18 – 20 juli – 179,5 km

De renners rijden voor de 45ste keer in de Tour naar de top van de Col d’Izoard.  Hoewel de col  vaak beslissend was in de Tour, is het echter de eerste keer dat de top ook de effectief aankomst van een tourrit is.

De tweede Alpen-etappe start in Briançon, en gaan de renners richting Embrun en Barcelonnette.  Onderweg nog twee belangrijke hindernissen : Côte des Demoiselles Coiffées (3de cat.3,9 km – 5,2%) en de Col de Vars (1ste cat., 9.3 km – 7.5%).

Na de afdaling van de Col de Vars pakken de renners de slotklim naar de Col d’Izoard aan vanuit Guillestre. (Hors Catégorie, 14,1 km – 7,3%).  De laatste tien kilometer stijgen aan gemiddeld 9%.

Wat een prachtige streek ! La Casse Déserte, net onder de Izoard, geldt als één van de bijzonderste van Frankrijk.

 

 

tdf 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook La Course zal op de Col d’Izoard betwist worden. Een primeur voor de dames: voor het eerst gaat het damespeloton het hooggebergte in.  2 dagen laten zullen ze een achtervolgingstijdrit betwisten in Marseille om de winnaar van La Course te kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez. Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen.     Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]