Tourkaravaan arriveert in de Alpen

Nog niets beslist in de Tour, en dan 2 Alpenritten. Krijgt de Tour zijn uiteindelijk plooi na de 2 zware Alpenritten ?  Grijpen de echte klimmer hun kans om deze Tour nog naar hun hand te zetten ?  Het lijkt erop. Geen Alpe d’Huez dit jaar, maar voldoende spektakel verzekerd.

 

Tourrit 17 – 19 juli – 183 km

In de 17de rit tussen La Mure en Serre Chevalier zullen de renners legendarische bergen als de Col de la Croix de Fer, Col du Télégraphe en Col du Galibier (2.642m), het dak van deze Tour, moeten trotseren.

Alvorens deze legendes aan te doen, moet ook nog eens de Col d’Ornon, een beklimming van 2de categorie, aanpakt worden.

Weer geen finish bovenop, de aankomst ligt in het dal van Serre Chevalier.

 

Tdf 17

 

Tourrit 18 – 20 juli – 179,5 km

De renners rijden voor de 45ste keer in de Tour naar de top van de Col d’Izoard.  Hoewel de col  vaak beslissend was in de Tour, is het echter de eerste keer dat de top ook de effectief aankomst van een tourrit is.

De tweede Alpen-etappe start in Briançon, en gaan de renners richting Embrun en Barcelonnette.  Onderweg nog twee belangrijke hindernissen : Côte des Demoiselles Coiffées (3de cat.3,9 km – 5,2%) en de Col de Vars (1ste cat., 9.3 km – 7.5%).

Na de afdaling van de Col de Vars pakken de renners de slotklim naar de Col d’Izoard aan vanuit Guillestre. (Hors Catégorie, 14,1 km – 7,3%).  De laatste tien kilometer stijgen aan gemiddeld 9%.

Wat een prachtige streek ! La Casse Déserte, net onder de Izoard, geldt als één van de bijzonderste van Frankrijk.

 

 

tdf 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook La Course zal op de Col d’Izoard betwist worden. Een primeur voor de dames: voor het eerst gaat het damespeloton het hooggebergte in.  2 dagen laten zullen ze een achtervolgingstijdrit betwisten in Marseille om de winnaar van La Course te kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]