Druk stijgt voor Chris Froome – ASO neemt een opmerkelijke beslissing

Volgens het Britse bureau Press Association Sport zou de ASO Chris Froome niet laten starten op 7 juli als er geen uitsluitsel is over het resultaat van het UCI-onderzoek naar zijn verhoogd Salbutamolniveau.

Opmerkelijk en moedig.  Zij beweren dat ze ook de juridische basis hiervoor hebben.  ASO beroept zich hiervoor op een clausule die het mogelijk maakt een renner te weren, in geval hij het image van de ronde zou beschadigen.

Froome heeft nog niet gereageerd.  Hij bevestigde wel zijn deelname aan de Tour of the Alps, zijn laatste voorbereiding op de Giro.

Hoewel iedereen een snel resultaat van het dopingonderzoek wenst, blijft het gissen op de uitkomst. De organisatoren van de grote rondes zijn alvast erg nerveus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]