Ronde van Zwitserland 2018, één week vroeger op de kalender

De Ronde van Zwitserland wordt dit jaar een week eerder verreden worden, gelijk met het Critérium du Dauphiné. De rittenkoers zat net iets te dicht bij de Tour de France waardoor kanshebbers voor de eindzege in de Tour niet naar Zwitserland afzakten. De hersteltijd, tot aan de Tourstart was te kort.

Ook de overlapping met het WK Voetbal baart de organisatie zorgen.

De 82e editie van de Ronde van Zwitserland start zaterdag 9 juni met een ploegentijdrit in Frauenfeld en finisht op zondag 17 juni in Bellinzona met een individuele tijdrit.

Vanaf rit 5 krijgen de renners de Alpen voor hun wielen.

Rit 5 is een relatief korte (155km), maar de Col du Pillon, de beklimming naar Montana en de aankomst in Leukerbad vrij pittig.  In rit 6 trekt het peloton vanuit Fiesch via Ticino richting Sankt-Gallen. Over de adembenemende Furkapass (2429m-Foto) en de al even mooie Klausenpass (1945m).  Een dag later volgt een etappe die eigenlijk alleen maar draait om de slotklim naar Arosa (1744m).

Niet te missen, plaats de Ronde van Zwitserland in uw agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]