Tomorrowland trekt naar de Alpen

Verassend nieuws en meteen een unieke gelegenheid voor de fervente fietsers om Alpe d’Huez ook eens in de winter te bezoeken.

Het Belgische en wereldberoemde dancefestival Tomorrowland trekt volgend jaar naar de Franse Alpen.

Het volledige wintersportgebied Alpe d’Huez Grand Domaine Ski wordt van 13 tot en met 15 maart 2019 omgebouwd voor en ingepalmd door 30.000 muziekliefhebbers van over de hele wereld,

Zo maakte de organisatie bekend. Het is de bedoeling om van de sneeuwvariant van het festival een jaarlijks terugkerend evenement te maken met tal van top-dj’s.

Ook de niet-skiër zal tijdens Tomorrowland Winter ruim aan zijn trekken komen. Er zijn verschillende “niet-ski”-activiteiten en bijna alle podia zullen ook te voet te bereiken zijn.

Alpe d’Huez was zelf vragende partij om het festival bij hen te laten doorgaan.  Een festival in een skigebied brengt uiteraard specifieke veiligheidsmaatregelen met zich mee. De organisatie heeft hiervoor samengezeten met alle lokale overheden en met het domein en we houden natuurlijk rekening met de veiligheid van een skigebied.

Daarom worden er geen dagtickets verkocht.  Mensen rijden maar 1 keer naar de top, ze laten de auto’s daar staan en blijven er 4 dagen of een week logeren.

Alpe d’Huez heeft veel ervaring met het organiseren van evenementen met skiërs en alle risico’s die daaraan verbonden zijn. En zij hebben ‘pisteurs’ die de organisatoren heel goed gaan begeleiden.

 

 

 

Het thema van de 15de verjaardag van Tomorrowland en van de eerste wintereditie is The Hymn of the Frozen Lotus.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]