50km lange zegetocht van de wereldkampioen : Parijs-Roubaix 2018

Het was super weer zondag.  Droge kasseien en wind in de rug.  Het recept voor een snelle Parijs-Roubaix en koers vanaf het begin.  En een massale opkomst van de wielerliefhebbers omwille van het mooie weer.

En een vroege ontsnapping met daarin 9 renners : de Belgen Jelle Walays en Ludovic Robeet (de aanstokers), Marc Soler, Sven Erik Bystrom, Geoffrey Soupe, Jay Thompson, Jimmy Duquennoy, Gatis Smukulis en Silvan Dillier (een naam om even te onthouden).  Ze zouden méér dan 5 minuten krijgen.

Met de eerste kaaseistroken, groeide ook de nervositeit in het peloton met de eerste valpartijen tot gevolg.

Michael Goolaerts, ploegmaat van Wout Van Aert, kwam zwaar ten val op de tweede kasseistrook van de dag.  Hij werd het slachtoffer van een hartstilstand, moest gereanimeerd worden en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

De favorieten gaven mekaar weinig ruimte.  Gilbert en Stybar probeerden het nog wel, maar geraakten niet ver.

En dan sluipte Sagan op zijn kousevouten weg.  Niemand voelde zich geroepen om te reageren en weg was de wereldkampioen.

Hij reed alleen naar wat er nog van de kopgroep overbleef en zou uiteindelijk alleen met Silvan Dilier overblijven aan de top van de koers.  Foto : © Nathalie Hernould

Styven en Van Aert probeerden het nog wel, maar Niki Terpstra haalde hen terug.

Sprint met 2 op de velodroom, met Peter Sagan als de verwachte winnaar.  Dillier dus tweede – respekt voor de prachtige race van de Zwitser – en Niki Terrpstra nog derde, nadat hij in de slotfase nog was weggereden uit het achtervolgende groepje en hiermee een fastastisch voorjaar afsluit.  Van Avermaet werd vierde vóór Jasper Stuyven.

Check hier de on board camera beelden van in de koers  :

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]