Gek van de bolletjes – een voorbeschouwing

Geen Froome, geen Dumoulin, geen Roglic.  Wordt het een open Tour ?  Het is alvast een Tour uitgerekend op de klimmers.  Maar liefst 3 aankomsten boven de 2000 meter en 7 bergetappes, netjes verdeeld over de Pyreneeën en de Alpen, met een passage in de Vogezen.

Over Geraint Thomas is het de vraag hoe het met zijn vorm gesteld is, al heeft die natuurlijk nog een zeer team achter zich. Misschien moet hij ook een beetje vrezen voor zijn jonge ploegmaat Bernal ?  Sterk Movistar-team weer, al is het altijd afwachten met hen : is Quintana sterk genoeg ? Krijgt hij steun van Landa en Valverde ?

Astana komt ook zeer sterk voor de dag, zoveel is zeker.  Met een Jacob Fuglsang, Ion en Gorka Izagirre, Luis Leon Sanchez beschikken zij over een sterke frontlinie voor in het gebergte.

Hoe sterk is Vincenzo Nibali ? Wat met Rigoberto Uran ? Kunnen we iets verwachten van Richie Porte ?  Adam Yates mogen we uiteraard niet vergeten, voor ons een groot kanshebber op de bolletjestrui.

Wat met de Fransen ?  Romain Bardet is weer de publiekslieveling, waarvan men veel verwacht.  Thibault Pinot kan misschien eindelijk eens hoger mikken en Julian Alaphilippe zien wij dan weer vooral voor de bolletjestrui gaan, maar iets minder voor een eindoverwinning, al weet je nooit.  Misschien zien we weer eens een Warren Barguil, onlangs Frans kampioen geworden, vooraan in de bergen.

Wij Belgen en Nederlanders moeten het met iets minder doen.  Al verwachten we weer veel van een Steven Kruijswijk.  Bauke Mollema fietst in steun van Richie Porte, maar mag misschien wel eens zijn kans gaan ?  De Belgen rekenen dan weer op Thomas De Gendt die zeker weer met een aantal plannen klaarzit voor een stunt in de bergen en een gooi naar de bolletjestrui. Serge Pauwels zal zich ook wel weer roeren in de klim-debatten.

Nieuw is dat er op een aantal beklimmingen tijd kan worden gesprokkeld.  Bovenop de Galibier en de Iséran zijn er 8 seconden te verdienen voor de renner die als eerste bovenkomt.  A.S.O. wil op deze manier extra spanning in de bergetappes brengen en de echte klimmers belonen.

Voor ons is de 18de etappe de koninginnerit, met de beklimming van de Col de Vars (2109m), de Izoard (2360m) en de Galibier (2462m).  Hier moeten de kandidaten voor de Bolletjestrui en de Gele trui zeker vooraan zitten.

Al van de eerste etappe zal er voor de bolletjestrui gestreden worden.   Na 40 km is de eerste prijs van de Tour 2019 te verdienen op de Muur van Geraardbergen.

Fietsenindealpen.com volgt alvast de bergkoning en brengen dagelijks verslag uit over de bolletjestrui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]