MENUMENU

Ronde van Vlaanderen, een prachtige wielerdag

Wat was het weer een spannende Ronde , een heerlijk dagje televisie ondanks het slechte weer.

Indrukwekkend het werk van de helpers in de eerste 200km, knap in beeld gebracht door Sporza vanaf de start.  Boeiend ook de inspanningen van de renners die in een definitieve vlucht willen geraken.

En schitterend hoe Terpstra risico’s neemt om tot bij NIbali te geraken, voelt dat het een beslissend moment is en gewoon doorstoomt naar de drie leiders.  Op de Oude Kwaremont raast hij ze uiteindelijk voorbij om een solotocht van 25km zegevierend af te ronden.

Ook gezien dat  :

 • Er alleen nog sprake was van ‘the Wolfpack’, de bijnaam van de Quick Step Floors-ploeg.
 • Niki Terpstra tijdens het flash-interview direct na de koers, origineel uitpakte met een liedje van Raymond Van Het Groenewoud.  Een charme-offensief naar de Vlaamse fans toe ? En een alternatief voor ‘Gaan met die banaan’ ?
  • “Ik bouwde op, ik bouwde op, ik bouwde op. Het bloed stond naar mijn kop. Het was de liefde, de liefde voor de koers.”  
 • Terpstra pissig was op zijn landgenoten die in de vluchtgroep zaten.  Langeveld en Van Baarle, samen met de Deen Mads Pedersen, reden vrij hard door waardoor hij in de aanloop naar de laatste passage op Oude Kwaremont, een hele tijd op 15 seconden bleef hangen.
 • Dylan van Baarle (Sky), die een knappe wedstrijd reed, vreest voor een verkoudheid nadat hij geremonteerd en voorbijgeraasd werd door Terpstra op de Oude Kwaremont.
 • Bram Tankink stond dan weer letterlijk en figuurlijk te voet op de Koppenberg.
 • Luke Rowe (Sky) het eerste slachtoffer werd van de ‘video-ref’, nadat hij gebruik had gemaakt van het fietspad en achter de toeschouwers door fietste.  Hij werd prompt uit de koers gezet.
 • Wout Van Aert, die kan toch in de toekomst de Ronde van Vlaanderen winnen, niet ?  Hoe die meegaat met de wereldtoppers na een wedstrijd van 265km.
 • Plots een wagen met een nietsvermoedende chauffeur opdook op het parkoers.
 • Peter Sagan de nieuwe leider is in de WorldTour, dankzij zijn zesde plaats in de Ronde.
 • Het 32 jaar geleden was dat een Nederlander de Ronde van Vlaanderen won. Niki Terpstra werd de opvolger van Adrie van der Poel (1986).
 • Er maar twee Nederlanders zijn die zowel Parijs-Roubaix als de Ronde van Vlaanderen wonnen: Jan Raas en Hennie Kuiper.  Niki Terpstra voegt zijn bij deze iconen.
 • De politie de alcoholcontroles  rond Oudenaarde serieus opgeschroefd had.
 • 16.000 wielertoeristen het Ronde-parkoers trotseerden één dag voor hun helden.  4 afstanden 232km, 173km, 138km of 74km. Met opvalend heel wat vrouwen aan de start.
 • Er voor het eerst ook een familie-uitgave was.  Organisator Ketnet, de Vlaamse jeugdzender, heeft een tocht van achttien kilometer uitgewerkt die de deelnemende gezinnen door de Vlaamse Ardennen bracht. Na afloop stonden er op de Grote Markt van Oudenaarde allerlei feestelijkheden voor de kinderen gepland.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez.   Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen. Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet haar […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]