Terpstra, ‘the leader of the pack’

Wolfpack is het handelsmerk van Quickstep Floors Cycling Team geworden.

Wolfpack staat voor teamspirit.  Quickstep is een ploeg waar iedereen voor mekaar door het vuur gaat en waar men weet dat er voor iedereen kansen komen.  En dat dit tot successen leidt, heeft iedereen ondertussen gemerkt.

 

A Wolfpack is a family, it moves together and lives together; no one gets left behind, because a Wolfpack’s strength is unity.

Wolfpack verwijst naar een roedel van wolven die samen leven, samen voedsel zoeken en zich samen verplaatsen als een familie.

Het is ploegleider Brian Holm die met de term afkwam bij Quickstep.  Hij begon het als grap te gebruiken in sommige e-mails.  Jarenlang ging het rond in het team. Vorig jaar, begonnen Bob Jungels het te zeggen tijdens de Giro d’Italia en Alessandro Tegner [Quick-Step marketingdirecteur] pikte het op.  Sindsdien is het “Wolf Pack” motto een integraal onderdeel geworden van de filosofie en de branding van het team.

Het team heeft nu een Wolf Pack-logo en Wolf Pack-merchandising gedurende het gehele seizoen. Het logo verschijnt op de bus van het team, alsook haar jersey.

En het werkt :

Onwaarschijnlijk toch hoe een ILjo Keisse zich volledig opoffert om de eerste 150km te controleren zodat de kopmannen geen trap te veel hoeven te geven

Hoe Florian Sénéchal en Tim Declercq zich gedisciplineerd hun taken uitvoeren en ale vluchters onmiddellijk gaan halen.

En hoe een strijdorde duidelijk gerespekteerd wordt.  Terpstra en Gilbert de 2 speerpunten, Stybar en Lampaert net daarachter om die 2 toppers in goede stelling in de finale te brengen en zo lang mogelijk bij te staan.

En voel de frustratie van de andere ploegen, ze vinden niet echt een antwoord op de ééndracht en de opeenvolging van successen van Quickstep.

 

Foto © Tim de Waele

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]