Zwevend fietspad rond het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië.  Het heeft een oppervlakte van maar liefst 369,98m² en ligt in de regio’s Lombardije, Trentino Zuid-Tirol en Veneto.  Je kan het situeren tussen Brescia en Verona, en tussen Venetië en Milaan aan de rand van de Dolomieten.

Binnenkort heeft het Lago di Garda er een bijzondere troef bij, men bouwt momenteel een “zwevend” fietspad rond het meer.

Het fietspad zal de totale omtrek van het meer bestrijken, goed voor een afstand van 140 km.  Op sommige plekken is de constructie aan kliffen vastgeboord, elders raakt ze het wateroppervlak net niet aan.  Dit moet fietsers het gevoel geven dat ze langs en op het meer vliegen en drijven.

In 2021 moet het helemaal klaar zijn, sommige delen zullen in mei 2018 al klaar zijn.

Een doornee fietser mag normaal geen moeite hebben om het fietspad af te leggen, al zullen sommige stroken lastiger zijn dan andere.  Wie steile stukken liever overslaat, zal de boot kunnen nemen.

De vele fietshotels zullen er alvast gelukkig mee zijn.

 

Bron : vrt.be/vrtnws

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]