Van bron tot monding van Europa’s mooiste rivier

RijnrouteRhein Radweg, 1233 km, Van Andermatt tot Hoek van Holland in 15-20 dagen, doorheen 4 Europese landen. UNIEK !

Victor Hugo wist het al: “De Rijn combineert alle goede eigenschappen die een rivier kan hebben: de snelle stroom van de Rhône, de breedte van de Loire, de rotsen van de Maas, de meanders van de Seine, de schitteringen van de Somme, de historische herinneringen van de Tiber, de koninklijke waardigheid van de Donau, de mysterieuze invloed van de Nijl, de gouden stranden van de schitterende rivieren van de Nieuwe Wereld, de geesten van een of andere Aziatische stroom”.

Al 2000 jaar vormt de Rijn een culturele en economische verbinding tussen de Alpen en Noord Europa. Je vindt een prachtige afwisseling tussen rivierlandschap en schilderachtige steden en dorpen, waarvan er 8 op de UNESCO Werelderfgoed lijst staan.

Zwaarte

De route is toegankelijk voor fietsers van elk niveau of bekwaamheid.

De Rijnroute volgt een van de langste rivieren van Europa en is geschikt voor fietsers van alle leeftijden en conditionele vaardigheden. Vaak kun je kiezen langs welke oever je de rivier volgt.

Het Zwitserse deel is zwaarder dan het deel langs en door Duitsland.

De langste klim, de Oberalppas, kan eventueel met een treintje worden overwonnen. Ook verderop in het Zwitserse Rijndal is de trein mogelijk. Deze treintjes zijn ook te gebruiken voor onbegeleid bagagevervoer.

Boek en gps

De route is geheel bewegwijzerd, en er bestaan ook routeboekjes van Bikeline.
GPS is verkrijgbaar via een code in deze boekjes.

Bron : europafietsers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]