Polar V650

 • Mooi sportieve look
 • Duidelijk scherm
 • Gebruiksvriendelijk
 • Batterij laadt snel op
 • Makkelijke bevestiging aan fiets

Verkrijgbaar bij Futurumshop

De V650 is de meest uitgebreide GPS fietscomputer van Polar.

Polar heeft veel aandacht besteed aan het design de bouwkwaliteit en er zijn veel functies in het toestel ingebouwd. De V650 volgt zijn neef de Polar V800 in zijn voetsporen. Polar is er namelijk wederom in geslaagd om een zeer compleet product te maken met een strak design en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het toestel is redelijk compact en de gegevensvelden zijn geheel naar eigen wens aan te passen. Het kleurenscherm is super scherp en erg goed af te lezen in de zon. Het toestel is te bedienen via het touchscreen.

Daarnaast ondersteunt het toestel Bluetooth Smart hartslag- en cadanssensoren en powermeters. Naast GPS voor depositiebepaling, snelheid en afstand zit er ook een barometer in het toestel. Met de luchtdrukmeter kan het nauwkeuriger de hoogte worden bepaald wordt het stijgingspercentage geregistreerd.

Het is mogelijk om drie verschillende fietsprofielen aan te maken. Dus heb je drie fietsen dan kan je voor elke fiets een apart profiel aanmaken. Aan elk profiel zijn afzonderlijk sensoren te koppelen. Per fiets wordt de gereden afstand, snelheid, etc. vastgelegd. Dit is ook een ideale functie als meerdere personen hetzelfde toestel willen gebruiken. De gegevens van de fietsritten worden zo niet gemixt.

 

MEER INFO

 

Meer uit jezelf halen

Zoals je gewend bent van Polar, helpen zij je om meer uit jezelf te halen. Dit doen ze met slimme en praktische trainingsoplossingen. Natuurlijk kan je een hartslagmeter aan het toestel koppelen. De V650 is compatibel met de meegeleverde Polar H10 hartslagband. Maar ook andere bluetooth hartslagbanden. Je hartslag is de meest betrouwbare indicator voor het meten en verbeteren van je conditie. Je kan werken met de standaardhartslagzones die worden bepaald aan de hand van je persoonlijke instellingen. Het is ook mogelijk om via de Polar Flow webservice specifieke hartslagzones in te stellen. Met ZoneLock vergrendel je een specifieke zone, zodra je onder of boven de ze zone komt geeft het toestel een melding. Zo kan je zeer gericht trainen op intensiteit, aerobe vermogen en kracht. Je hartslag kan tijdens het fietsen zowel als percentage worden weergegeven maar ook in een overzichtelijke grafiek.

De Polar V650 laat na een training de trainingsintensiteit zien en de verwachte hersteltijd. Zo weet je of je jezelf nog harder kan pushen de volgende keer of dat je een tandje terug moet schakelen. Door het hersteladvies te volgen behaal je een goede balans tussen training en rust. Hierdoor werk je efficiënter aan je trainingsdoel, zoals conditie opbouwen of afvallen. Dankzij de hartslagband wordt je calorieverbruik nog nauwkeuriger berekend.

Slimmigheden

Polar heeft een aantal slimmigheden in de V650 ingebouwd. Net als de Polar M450heeft de V650 aan de voorzijde een LED lampje. Het lampje is niet fel genoeg om de weg voor je te verlichten. Maar mocht je ineens in een tunnel fietsen dan gaat de lamp vanzelf aan. Zo ben je in een tunnel of op de donkere momenten op de dag altijd goed zichtbaar.

Navigeren

Sinds de software update 1.3.2 is het navigeren met de V650 mogelijk geworden. Het updaten van het toestel doe je via de Polar Flow plugin voor Windows of Apple computers. Wanneer de update op het toestel staat dan kan je via de Polar Flow website een gedeelte van een OSM kaart op het toestel zetten. Het maximale formaat van een kaart is 450 km bij 450 km. Op de Polar site is geheel Europa tot je beschikking. Je kan zelf kiezen hoeveel detail en welke detailniveau’s je wilt inladen.

Vervolgens is het mogelijk om tot 17 GPX bestanden op het toestel te zetten en deze te fietsen. Het is niet mogelijk om een adres in te voeren, enkel GPX routes.

Mogelijkheid routes en Strava Live Segments te importeren.

 

MEER INFO

 

Connectiviteit

De Polar V650 fietscomputer heeft diverse mogelijkheden om sensoren te koppel en om gegevens over je training of wedstrijd uit te lezen. De V650 koppel je aan een Bluetooth Smart hartslagband, cadanssensor, snelheidsensor of powermeter.

Natuurlijk zie je op het toestel in het logboek de nodige informatie over je prestatie. Met de meegeleverde datakabel zet je je trainingsgegevens eenvoudig over naar je Windows of Apple computer. Gebruik hiervoor de gratis Polar Flow Webservice plugin. Het toestel kan je ook draadloos verbinding met een compatibel smartphone. Je hebt dan een smartphone met Bluetooth Smart functie nodig en de Polar Flow app. Deze is beschikbaar voor Android en iPhone.

Je trainingsdata wordt gesynchroniseerd met de Polar Flow app en website. Hier kan je tot in het kleinste detail informatie zien en analyseren van je trainingen of wedstrijd. Ook kan je je wedstrijd herleven met de ‘Relive’ functie op de site. Dit combineert jou trainingsdata met beelden van Google Streetview.

Het is ook mogelijk om je trainingsdata te exporteren en deze vervolgens te importeren in andere sportwebsites zoals Strava, Training Peaks, Endomondo, Fietstijden, etc. Een directe integratie met Strava komt eind 2015.

 

Polar Update

Vanaf nu is het mogelijk om alle gegevens van je rit direct te bekijken in de Flow app op je smartphone.
Vanaf nu kun je opgeslagen routes van derde partijen importeren naar de Polar Flow webservice. Je kunt zowel GPX als TCX bestanden met een maximale bestandsgrootte van max 25 MB importeren. Vervolgens kun de gewenste route synchroniseren met de Polar V800 en de Polar V650. Strava Premium abonnees kunnen nu ook gebruik maken van Strava Live Segments. Daarnaast beschikt de Polar V650 nu ook over Advanced Power Metrics en kunnen vermogensdata zoals Normalised Power, Intensity Factor en Training Stress Score live tijdens training worden opgevolgd.

 

MEER INFO

 

PRODUCTSPECIFICATIES

Merk : Polar

Productspecificatie :

 • GPS : Ja
 • Glonass : Nee
 • Barometer : Ja
 • Geschikt voor navigatie : Ja
 • Terug naar start functie : Ja
 • Bluetooth Smart : Ja
 • ANT+ : Nee
 • Compatibel met hartslagsensor : Ja, meegeleverd
 • Compatibel met cadanssensor: Ja, optioneel
 • Compatibel met powermeter : Ja, optioneel
 • Aanpasbare schermen : Ja
 • Auto-scroll : Ja
 • Auto-pauze : Ja
 • Auto-lap : Ja
 • Touchscreen : Ja
 • Bediening met knoppen : Ja, 1
 • Audio alarm : Ja
 • Smartphone compatibel : Ja
 • Smart notificaties : Nee
 • Trainingen : Ja
 • Hartslag zones : Ja
 • Trainingsintensiteit : Ja
 • Hersteltijd : Ja
 • Waterdichtheid : IPX7
 • Nederlandse taal : Ja
 • Batterijduur : 10 uur
 • Geheugen : NB
 • Kleurenscherm : Ja
 • Schermafmeting : 7.1 cm diagonaal
 • Achtergrond verlichting : Ja
 • Schermdiameter : 2.8 inch
 • Dikte : 14mm
 • Gewicht : 122 gram
 • Kleur : Zwart/Wit
 • Extra`s : Lampje voorzijde, IF Design Zward 2015

 

MEER INFO

 

Het pakket bevat:

 • Polar V650 GPS fietscomputer
 • Polar H10 hartslagband
 • Instelbare stuurhouder
 • Laad/datakabel
 • Snelstartgids

 

Support

 • Online e-manual en printbare pdf-versie beschikbaar in het Nederlands
 • Video support tutorials
 • Alle info makkelijk terug te vinden op support.polar.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]