UCI kiest voluit voor meer gelijkheid tussen mannelijke en vrouwelijke profs

Het Management Comittee van de UCI pleit voor meer gelijkheid tussen mannelijke en vrouwelijke profs. Hiertoe het het een aantal beslissingen getroffen, die de UCI nog zal bekrachtigen tijdens UCI Congres op 28 september in Innsbruck.

Code of Conduct

Alle werknemers van UCI-vrouwenteams moeten voortaan, of beter vanaf het seizoen 2019,  een Code of Conduct tekenen.  “Iedereen moet dit document ondertekenen, om meer bekendheid en verantwoordelijkheid te genereren rondom de intimidatie die sommige rensters (zouden kunnen) ondervinden, inclusief vanuit hun eigen ploeg.”

Genderneutrale podiumceremonies

Daarnaast zijn vanaf het WK op de weg in Innsbruck alle podiumceremonies van de UCI genderneutraal.  De UCI zal er scherp op gaan toezien dat mannelijke hosts en vrouwelijke hostesses in gelijke getale aangesteld zullen zijn.

Gelijkheidscharter

Daarnaast is er een Charter opgesteld, waardoor gelijkheid, respect en een eerlijke behandeling voor iedereen mogelijk moet zijn. Het is daarnaast een wens van de UCI om gelijke lonen in het leven te roepen.

Gelijkheid in prijzengeld Wereldbeker veldrijden

Belangrijk nieuws ook voor de organisatoren van het veldrijden.  Het Management Committee keurde ook een voorstel goed om het prijzengeld in de UCI Wereldbeker veldrijden bij de mannen en vrouwen gelijk te trekken. Bovendien moeten organisatoren het prijzengeld in Wereldbeker-crossen geleidelijk verhogen. Dat begint in de winter van 2019/2020, waarna het prijzengeld volgens de UCI nog verder omhoog gaat tot en met de winter van 2021/2022. Het prijzengeld bij de mannen en vrouwen moeten tegen die tijd perfect in balans zijn.

Tijdens ditzelfde 3-daagse committee in Arzon (Frankrijk) nam het Management Committee van de UCI eveneens een beslissing over het definitief toelaten van schijfremmen in het wielerpeloton.

Bron : UCI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

In het zog van de bolletjestrui

  Het werd een boeiende en open Tour.  Met Bernal, een jonge en emotionele winnaar – de eerste Colombiaan ooit – , een nooit afgevende Julian Alaphilippe, sterke Belgen en een knap Team Jumbo-Visma.  Drama met de opgave van favorieten Fuglsang en Pinot, de uitsluiting van Tony Martin en Luke Rowe én met de geneutraliseerde […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]