La Course by Le Tour de France 2019

19/07/2019 – Na de Giro Rosa, die nog de enige grote etappekoers is voor de vrouwen, is het uitkijken naar het nieuwe initiatie van de A.S.O.

La Course, een wedstrijd van de Worldtour, is een soort van criterium geworden. De rensters leggen 5 rondjes van 24 km (totaal 121km) af in en om Pau op een parcours dat identiek is aan dat van de individuele tijdrit van de mannelijke collega’s, die later op de dag aan de bak komen.

La Course is en blijft een prestigieuze wedstrijd, maar ze heeft zeker niet dezelfde uitstraling als de Giro Rosa.  Benieuwd of deze nieuwe formule aanslaat bij het grote publiek.  Het vrouwenwielrennen geniet alvast veel meer interesse, ook door de toenemende mediabelangstelling.

Geen noemenswaardige beklimmingen dit jaar – een soort Luik-Bastenaken-Luik –  dus de suprematie van Annemiek Van Vleuten zal niet zo uitgesproken zijn, al kan zij ook op de vlakkere parcoursen best haar plan trekken.  Vooral Marianne Vos zit in bloedvorm, dat bewees ze in de Giro Rosa met haar 4 ritzeges.  Uiteraard behoort ook Anna Van der Breggen tot één van de favorieten.  Ook Lucinda Brand mogen we niet vergeten natuurlijk.

Naast de Nederlandse dames denken we aan Elisa Longo Borghini, Soraya Paladin, Amanda Spratt en Niewiadoma als kanshebbers.

Geen Jolien D’hoore. Wat kan Lotte Kopecky, die in vorm uit de Giro Rosa komt,  vragen de Belgen zich af.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]