MENUMENU

Innsbruck, middelpunt van het WK wielrennen 2018

Innsbruck maakt zich klaar voor het naderende WK Wielrennen 2018 dat van 22 t/m 30 september in en rondom de stad plaatsvindt. Oostenrijk is voor de derde keer gastheer van dit wereldkampioenschap. De wedstrijden vinden plaats in verschillende Tiroler regio’s, die allen eindigen in Innsbruck.

WK2018 TirolDe wedstrijden van het UCI WK wielrennen 2018 vinden plaats in de Oostenrijkse regio Tirol.  Het wordt een ongewoon wk, de klimmers zijn méér dan ooit in het voordeel.  Wie goed uit de Ronde van Spanje komt, is misschien wel in het voordeel.

Tijdens de wedstrijden worden de mooiste plekken van de regio aangedaan en worden er verschillende bezienswaardigheden uitgelicht. Zo is de start van de ploegentijdrit bij outdoorpark AREA 47 in het Ötztal en gaan de individuele tijdritten van start bij de Swarovski Kristallwelten in Wattens. De wegwedstrijd heeft als startpunt Kufstein, een charmante stad met als blikvanger een eeuwenoude vesting. In Innsbruck is de finishlijn van alle wedstrijden getrokken. Innsbruck, de finishlijn van alle wedstrijden, is gekend als ‘dé hoofdstad van de Alpen’ en combineert de sfeer van een stad met het alpine landschap.

Het parcours van de wegrit  voor heren belooft erg zwaar te worden.  Tijdens de 265 km lange wedstrijd worden 4600 hoogtemeters overbrugd.  De scherprechter van het WK in Innsbruck ligt op de Gramartboden (899m).  Een killer klim, die met zijn 2.8 km vrij kort is, maar met een gemiddelde van 11.5% en maximale stijgingspercentages tot 25% is deze berg er wel één waar iedere renner compleet kapot op gaat.  De renner die het beste zijn inspanningen kan indelen, maakt de grootste kans.

 

 

Op de acht wedstrijddagen worden 350.000 toeschouwers verwacht die meer dan 1.000 sporters aanmoedigen. Het WK wordt in 150 landen uitgezonden. Oostenrijk is hiermee voor de derde maal gastheer van het WK Wielrennen. Eerder vond het wereldkampioenschap al plaats in Salzburg (2006) en Villach/Faaker See (1987).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez.   Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen. Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet haar […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]