MENUMENU

Fietshotels omgetoverd in skihotel

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur:  de tijd van krisperende sneeuw onder je skibotten, prachtige skitochten door de bergen en gezellige après-ski-avonden.  Vele van onze fietsers zijn er gek op.  Je bent eventjes van de wereld en op de skipistes vergeet je even alles.  De meeste hotels in de Alpen zijn weer in volle transformatie van fietshotel naar skihotel.

 

De Franse Alpen zijn een topbestemming in elk seizoen.  Voor een groot aantal stations is de wintersport nog steeds belangrijker dan het zomertoerisme, al is hier een sterke evolutie merkbaar.  Frankrijk beschikt over een enorme veelzijdigheid aan skistations en bergdorpen en immense  skigebieden,  Les Trois Vallées en Les Portes du Soleil behoren tot de grootste skigebieden van de wereld. Wintersporters die houden van urenlange tochten skiën voelen zich hier helemaal thuis. Ook de skigebieden van L’Alpe d’Huez, Les Deux Alpes en Tignes-Val d’Isère beschikken over een uitgestrekt skigebied.  Accommodaties liggen ook vaak direct aan de pistes.

 

Op kleine afstand van Auberge La Douce Montagne bevindt zich het uitdagende wintersportgebied van de Grandes Rousses (Alpe d’Huez Grand Domaine Ski). De skibus vertrekt tegenover het hotel en brengt u in rap tempo naar de skilift in Oz-Station alwaar u het skigebied van Alpe d’Huez (250 km piste) in suist. U kunt de liftpas in het hotel al aanschaffen, zodat u niet meer in de rij hoeft bij de kassa. Skihuur, -stalling en -lessen kunnen voor u geregeld worden. Bij terugkomst in het hotel kunt u zich heerlijk ontspannen in onze bar met open haard.  La Douce Montagne ontvangt in de zomer veel wielrenners en heeft een zeer fietsgerichte dienstverlening.

Bekijk ook accommodaties in de verschillende skigebieden :

Stations de Ski des Alpes du Sud  –  Oisans  –   La Plagne  –  Le Grand Domaine  –  Espace Killy-Tignes

 

Ook Zuid-Tirol en de Dolomieten laten zich van hun beste kant zien: een keur aan pistes, die perfect zijn voor grote en kleine skiërs, een aanbod dat alles omvat: van makkelijke afdalingen tot steile wereldcuppistes, uitstekende sneeuwomstandigheden tot laat in het voorjaar en de beste skihotels, waardoor uw skivakantie een onvergetelijke ervaring wordt. Bovendien zijn de skigebieden in Zuid-Tirol allemaal bijzonder gezinsvriendelijk en dus ideaal om heerlijk te skiën met het hele gezin.

 

Neem nu Hotel Funivia, ook in de winter is dit een ‘echt Italiaans’ tophotel.  Warme ontvangst, gezellige lobby en bar en heerlijk eten.  Je skiet tot aan de voordeur.  De wellness is een zalige extra na een dag intensief skiën.  Prachtig uitzicht op de dalpiste in het winterseizoen en een mooie groene helling in de zomer !

 

Bekijk ook accommodaties in de verschillende skigebieden : 

Italiaanse Alpen  –  Dolomiti Superski

 

 

 

Niet alleen ’s zomers, maar ook ’s winters wordt er graag naar het zuiden afgereisd voor een vakantie in Zwitserland.  De hotels doen er dan ook alles aan om je wintersportvakantie zo comfortabel mogelijk te maken. Een aanzienlijk aantal sterren, een uitgebreide wellness- en fitnessruimte en een lekker restaurant hebben ze meestal allemaal.

Hotel Le Bristol in Leukerbad is zo’n tophotel, Het hotel heeft een eigen verwarmd zwembad en spa, waaronder een stoombad en sauna. Mensen kiezen hier dus vooral voor een wellness-arrangement in de winter.

Check ook Portes du Soleil

 

 

 

 

In Oostenrijk kan je vanaf de piste tot in de authentieke dorpjes skiën om daar te genieten van de gezellige après-ski. Voor de lange afstands-skiërs zijn er prachtige skiroutes die je van van het ene authentieke dorpje naar het volgende dorpje leiden.  In deze gezellige dorpjes die je aandoet is uitgebreid de gelegenheid voor een hapje en een drankje. En van iedere stopplaats gaan ook regelmatig bussen naar de volgende bestemming.

 

Zell-am-Ziller is zo een gezellig dorpje, gelegen in het Zillertal ligt het aan de voet van 143 km skipistes.  Een groot voordeel van een verblijf in dit gezinsvriendelijke dorp is dat je – met de auto of met openbaar vervoer (van lijnbus tot historische stoomtrein) – alle kanten op kunt. Grotere plaatsen als Jenbach, Schwaz, Mayrhofen en min of meer ook Innsbruck liggen hierdoor binnen handbereik. Hotel Untermetzger is een schitterend hotel voor uw skiverblijf, het is een een zeer gezellig en tradtioneel hotel, de service is gekend als persoonlijk en de keuken is uitstekend. Het hotel beschikt bovendien over een eigen “à La Carte” restaurant.

Ontdek volgende skiregio’s :

Oostenrijkse Alpen  –  Ski Amade  –  Zillertal Arena  –  Kitzbühl  –  Ötztal  –  Skiwelt Wilder Kaiser  –  Ischl   –  Skicircus Saalbach Hinterglemm

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez. Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen.     Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]