Volg de toer vanop de eerste rij

Kijkt u uit naar een van de eerste grote ‘After Corona’ evenementen ?

Wil u erbij zijn op de eerste rij ? Woensdag 16 september – De 17e etappe van de Tour de France gaat naar de nog niet eerder in de Tour bedwongen Col de la Loze. De slotklim heeft passages met stijgingspercentages van over de 20%. De race start in Grenoble en is 168 kilometer lang.

Volg ons dan en ontdek hier binnenkort een mooie aanbieding waaraan u niet kan weerstaan.

De Col de la Loze kón ook niet eerder in de Tour opgenomen worden om de simpele reden dat de pas onbegaanbaar was voor de gele karavaan. Tot afgelopen juni kon je niet hoger komen dan het vliegveld(je) van Méribel op ongeveer 1.800 meter hoogte. Sindsdien zijn de laatste 6 kilometer van een gladde laag asfalt voorzien en nu komt de Col de la Loze tot een hoogte van 2.304 meter. De klim begint in Méribel en is liefst 21,5 kilometer lang. Het stijgingspercentage schommelt meestal rond 7%, maar de achttiende en negentiende kilometer springen eruit met stijgingen van zo’n 11% gemiddeld. Daarin zitten ook die stukken die met meer dan 20% naar de hemel wijzen. Ook de laatste 2,5 kilometer mag er wezen met een constante helling van tegen de 10%.

Onderweg naar de slotklim is het trouwens ook niet eenvoudig. Zo ligt de Col de la Madeleine in het parcours. Dat is een monster van 17,1 kilometer lang en een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4%. De eerste 4 kilometer stijgt zelfs met meer dan 10%.

Wij hebben het perfect verblijf voor u.  Aan de rand van het parcours verblijft u in Parc Madeleine, een kleinschalig vakantiepark in Saint-François-Longchamp in de Franse Alpen. Parc Madeleine biedt ruime chalets en appartementen. Er zijn faciliteiten zoals een restaurant, bar, speelruimte voor kinderen, skilockers, privé parking, ski in & out en uitstekende service en gastvrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]