Odlo – Zwitserse knowhow met Noorse roots

odloOdlo tracht bij te dragen aan het welzijn van iedere sporter.  Odlo heeft als doelstelling om zo functioneel mogelijke sportkleding te produceren die daarnaast ook comfortabel voelt aan de huid en van hoge kwaliteit is.

Als uitvinder van topkwaliteit sportondergoed en het laagjesprincipe is Odlo de onbetwiste marktleider in Europa in het segment sportondergoed en is het een technologische koploper op het gebied van sportkleding. Het bedrijf werd opgericht in 1946, met een hoofdkantoor in Zwitserland in 1986, maar is nog steeds gebaseerd op een stevige Noorse traditie.

Functionele kleding is niet alleen belangrijk voor professionele atleten in diverse sporten, alle mensen met een actieve levensstijl hebben er baat bij. Afhankelijk van het weer en het doel waarvoor ze gebruikt wordt, kan functionele kleding waterafstotend, winddicht, ademend, warmte regulerend, verwarmend, verkoelend, extra licht, elastisch of geur afremmend zijn. De juiste combinatie van de verschillende functionele kledingstukken is een bepalende factor voor de prestaties van de atleet.

Odlo onderscheidt zich ook door zijn styling.  Naast de functionaliteit van zijn kleding, weet het merk steeds weer een zeer mooie kledingcollectie voor de fanatieke wielrenner en vooral ook wielrenster te ontwikkelen.

Ontdek de uitgebreide keuze van Odlo :

 

Fietsshirt Odlo Heren

Fietsshirts Odlo Heren

Onderkleding Heren Odlo

Onderkleding Heren

Fietsshirts Odlo Dames

Fietsshirts Odlo Dames

Onderkleding Dames

Onderkleding Dames

 

 

 

 

 

Naast het produceren van kwalitatief hoogwaardige producten is het nemen van sociale en ecologische verantwoordelijkheid een belangrijk uitgangspunt van Odlo. Het bedrijf doet dan ook sinds jaar en dag hun best om op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier hun producten op de markt te brengen.

Al meer dan tien jaar geleden heeft Odlo een document ondertekend waarop vermeld staat dat het bedrijf niet in zee wil gaan met producenten die zich schuldig maken aan kinderarbeid of onbetaald en overmatig veel overwerk. Hierbij is het een zeer restrictieve code die gebaseerd is op de International Labour Organisation en Universal Declaration of Human Rights.

Odlo werkt slechts samen met twintig producenten, waarmee het bedrijf al sinds jaar en dag nauwe banden onderhoudt, en die Odlo verzekert dat de kleding niet alleen hoogwaardig van kwaliteit is, maar ook op verantwoorde wijze gemaakt wordt. Odlo is voor haar inspanningen voor sociale en ecologische duurzaamheid beloond met een internationale prijs. Zij hebben van de Fair Wear Foundation een ‘Best practice award’ in ontvangst mogen nemen. De Fair Wear Foundation is een non-profit organisatie die boven al promotor is van hoge sociale standaarden in landen waar veel kleding wordt geproduceerd. De prijs wordt elk jaar toegekend aan bedrijven in de sportindustrie die zich inspanning om werkomstandigheden te verbeteren.

Odlo produceert 78% van haar producten binnen Europa en het Midden-Oosten. De overige 22% wordt geproduceerd in Azië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]