Zwift, steeds populairder

Zwift is de meest gebruikte software om een interactieve fietstrainer te koppelen aan je computer. Het weet alle tools uit de game-wereld perfect te koppelen aan een virtuele fietswereld.   Je fietst als het ware in een virtueel landschap.

Met Zwift kan je deelnemen aan challenges en wedstrijden, samen met honderden andere wielerliefhebbers die ook verbonden zijn met de app.

Focus je liever op je eigen progressie? Dan kan je aan de hand van diverse trainingsprogramma’s jouw gestructureerde trainingen zonder winterse obstakels voltooien.

 

Wat heb je nodig om met Zwift te kunnen werken ?

  • Voor de meest realistische ervaring op Zwift heb je dus een interactieve of smart fietstrainer nodig die door Zwift aangestuurd kan worden.Verandert het stijgingspercentage? Dan past Zwift automatisch de weerstand van jouw fietstrainer aan. Het wordt dus vanzelf zwaarder of juist lichter, afhankelijk van het terrein waar jij fietst. Bergop kun je dan dus echt afzien en bergaf even genieten van het uitzicht.  Wil je echt alles eruit halen? Dan moet je voor de allermodernste fietstrainers gaan. De fietstrainers die de hoogste  stijgingspercentage simuleren, zijn direct drive fietstrainers.

 

  • Je hebt ook nog een PC, Mac of smartphone nodig waarop je Zwift op kunt installeren. Kies je voor een pc of een Mac? Dan kun je de desktopversie van Zwift downloaden. Wil je Zwift op je smartphone of tablet gebruiken? Dan kan dat op de nieuwere modellen iPhone en high-end Android-modellen.  De Zwift Companion App – waarmee je Zwift met je smartphone kunt bedienen – werkt wel op alle smartphones.

 

  • Om jouw sensoren te koppelen met je computer of smartphone moet je eerst goed kijken naar het signaal dat de sensoren versturen. Je moet ervoor zorgen dat jouw computer of smartphone die ANT+ of Bluetooth signalen ook kan ontvangen.

 

  • Registreer je, je hebt allereerst een Zwift-account nodig. Dat kan heel eenvoudig via de website van Zwift.com. Door je gegevens in te voeren (gewicht,geslacht, leeftijd),  geef je Zwift de mogelijkheid om met die data jouw snelheid in het spel te berekenen.

 

  • PAs je uiterlijk aan : Zoals met veel spelletjes kun je ook bij Zwift je uiterlijk aanpassen. Allereerst kun je het algemene uiterlijk aanpassen. Een snor, een baard, een lange vlecht of wapperende manen, alles kan. Zelfs een fietshelm en fietsbril kun je naar behoefte aanpassen.   Ook de fietsshirts, je fiets zelf en de wielen kan je kiezen. Je begint altijd met dezelfde fietskleding, maar hoe meer kilometers je maakt, hoe meer verschillende gear je kunt ontgrendelen.

 

  • Koppel Zwift aan je Strava.  De virtuele plek waar je in Zwift rijdt heeft namelijk bestaande GPS-coördinaten. Daarmee wordt jouw rit op Strava zelfs weergegeven alsof je daar echt gereden hebt.

 

Zwift werkt met een abonnementsysteem.  Je kan kiezen tussen een jaarabonnement of een abonnement voor 3 maanden.

Wie gebruikt het ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Fred Rompelberg_Fietsvakantie in de Alpen

Fred Rompelberg Bicycle Holidays nu ook in de Franse Alpen

Langzaam maar zeker gaan de grenzen open en kunnen we weer opnieuw beginnen dromen. Reizen binnen Europa – Update Fred Rompelberg Bicycle Holidays heeft de laatste maanden niet stilgezeten en heeft zijn succesvolle formule vanuit Mallorca gekopieerd naar de Franse Alpen. met het gekende recept … Een onvergetelijke fietsvakantie in het hooggebergte van de Franse […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]