Costa Blanca toplocatie voor trainingskampen (even niet)

Je hoeft maar op de wegen tussen Benidorm en Denia plaats te nemen en, met even geduld zie je ze allemaal passeren.  Van Sagan, Van Avermaet, Contador tot Tom Boonen, ze zullen allemaal passeren.

De streek leent zich enorm voor de voorbereiding op het wegseizoen.  Dat is vooral door de gunstige weersomstandigheden op dat moment, maar vooral ook door de aanwezigheid van een allesomvattend parcours met goede wegen.  Vlak, licht hellend of echt klimwerk, je kan voldoende variatie inbouwen in je trainingsopbouw, die vaak verschillend is voor de renners binnen een zelfde ploeg.

De ploegen maken hier vooral gebruik om het seizoen optimaal voor te bereiden, van teambuilding tot planning, en vooral van optimale fysische begeleiding én opvolging.  De ganse omkadering van het team is aanwezig, van management, tot dokters, verzorgers, mecaniekers tot public relations.  Vaak is het ook een moment om een persdag te organiseren, nieuwe wielerkledij te tonen en sponsors uit te nodigen.

Alleen maar lachende gezichten bij de renners, vaak dollend met hun collega-ploegmaats, los van de nervositeit die de eerste koersen ongetwijfeld met zich meebrengen.

Deze dagen is het echter iets anders.  Al enkele dagen heerst er een koudefront, ijskoude wind en sneeuwval in Spanje en het lijkt erop dat gans Spanje hier last van heeft. Enkel de Canarische Eilanden lijken gespaard te blijven. De Costa Blanca ligt nu bedekt onder een dik sneeuwtapijt, dat was 35 jaar geleden.

Heel wat ploegen zoals Topsport Vlaanderen, Astana, Katusha, Dimension Data, Française des Jeux, Direct Energie, Sunweb, LottoNL-Jumbo, AG2R, Orica-Scott moesten hun training aanpassen aan de barre omstandigheden.  Binnen trainen dan maar.  Hadden zij maar gekozen voor de Tour Down Under of die van Argentinië…

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez. Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen.     Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]