Costa Blanca toplocatie voor trainingskampen (even niet)

Je hoeft maar op de wegen tussen Benidorm en Denia plaats te nemen en, met even geduld zie je ze allemaal passeren.  Van Sagan, Van Avermaet, Contador tot Tom Boonen, ze zullen allemaal passeren.

De streek leent zich enorm voor de voorbereiding op het wegseizoen.  Dat is vooral door de gunstige weersomstandigheden op dat moment, maar vooral ook door de aanwezigheid van een allesomvattend parcours met goede wegen.  Vlak, licht hellend of echt klimwerk, je kan voldoende variatie inbouwen in je trainingsopbouw, die vaak verschillend is voor de renners binnen een zelfde ploeg.

De ploegen maken hier vooral gebruik om het seizoen optimaal voor te bereiden, van teambuilding tot planning, en vooral van optimale fysische begeleiding én opvolging.  De ganse omkadering van het team is aanwezig, van management, tot dokters, verzorgers, mecaniekers tot public relations.  Vaak is het ook een moment om een persdag te organiseren, nieuwe wielerkledij te tonen en sponsors uit te nodigen.

Alleen maar lachende gezichten bij de renners, vaak dollend met hun collega-ploegmaats, los van de nervositeit die de eerste koersen ongetwijfeld met zich meebrengen.

Deze dagen is het echter iets anders.  Al enkele dagen heerst er een koudefront, ijskoude wind en sneeuwval in Spanje en het lijkt erop dat gans Spanje hier last van heeft. Enkel de Canarische Eilanden lijken gespaard te blijven. De Costa Blanca ligt nu bedekt onder een dik sneeuwtapijt, dat was 35 jaar geleden.

Heel wat ploegen zoals Topsport Vlaanderen, Astana, Katusha, Dimension Data, Française des Jeux, Direct Energie, Sunweb, LottoNL-Jumbo, AG2R, Orica-Scott moesten hun training aanpassen aan de barre omstandigheden.  Binnen trainen dan maar.  Hadden zij maar gekozen voor de Tour Down Under of die van Argentinië…

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]