MENUMENU

Tacx Flux 2 Smart T2980

 • groter vliegwiel zorgt voor een maximaal vermogen van 2000 watt
 • mogelijkheid om met een lange kooi te fietsen.
 • vangt meer vibraties op, waardoor deze stiller is dan zijn voorganger
 • zeer nauwkeurig trainen op wattage
 • compatibel met je computer, telefoon of tablet via Bluetooth en ANT+
 • simuleert hellingen realistisch tot een hoek van 16%.

Nu verkrijgbaar bij Bol.com

Nauwelijks bekomen van de lancering van de nieuwe FLUX S trainer, wil Tacx u al voorstellen aan zijn grote broer: de FLUX 2 Smart! Deze verbeterde versie van zijn voorganger is krachtiger, beter en heeft een grotere compabiliteit op het gebied van assen en fietsen.

De Tacx Flux 2 Smart is een krachtige Direct Drive Smart fietstrainer voor de allround-fietser. Met deze smarttrainer beschik je over een fietstrainer voor alle omstandigheden. Het is je perfecte trainingsmaatje voor indoortraining.

Stil en efficient
De Flux 2 behoort tot de stillere fietstrainers in het assortiment. Ideaal als je traint in een gehorige omgeving en voor de relatie met je buren. De geïntegreerde powermeter van de Flux 2 Smart heeft een afwijkingspercentage van maximaal 2,5 procent. Hiermee behoort deze fietstrainer tot de bovenlaag van nauwkeurigste fietstrainers in de markt. Ideaal wanneer je veel traint op wattage-niveau. De Flux 2 Smart is ook een uitstekende keus voor de echte krachtpatsers. Deze fietstrainer heeft een maximaal vermogen van 2000 watt. Daarnaast is het maximale hellingspercentage in te stellen op 16 procent. Hiermee biedt de Flux 2 een uitstekende basis voor een breed scala aan fietstrainingen.

 

Tacx t2980 Flux 2 Smart Elektrorem
De Flux 2 Smart heeft een elektrorem. Een elektrorem kan aangestuurd worden door software. Hierdoor kunnen echte beklimmingen zeer realistisch nagebootst worden door automatische aanpassingen in het hellingspercentage.

 

Koppelingen
Met de ANT+- en ANT+ FE-C verbindingen koppel je deze smarttrainer eenvoudig en snel aan andere sensoren met ANT+. Zo kun je nog meer trainingsgegevens verzamelen. Zit je training erop? Dan wissel je eenvoudig je trainingsgegevens uit met apparaten, apps en software via het Bluetooth-signaal.

 

 

Racefiets met schijfremmen
Gebruik je een fiets met schijfremmen en een Boost as? Dan is de adapterset hiervoor inbegrepen. Zowel je racefiets als MTB kun je dus gebruiken op de Flux 2. Dit maakt de Tacx Flux 2 Smart T2980 tot een uitstekende keuze voor renners die op zoek zijn naar een veelzijdige fietstrainer en oog hebben voor trainingsstatistieken.

Standaard meegeleverd
• Tacx Flux Smart T2980 Fietstrainer
• Tacx Snelspanner
• Handleiding
• Adapterset voor 142x12mm en 148x12mm as

Let op: Cassette is niet inbegrepen.

Features

 • Type trainer : Interactieve Smart direct drive met elektrorem
 • Magneten : 8 Permanente ferriet magneten & 8 elektromagneten
 • Overbrenging : Geen
 • Elektrische eisen : 110-240 Volt
 • Power-indicator : Geen
 • Connectie indicator (ANT/BT) 2 leds
 • Firmware upgradable Ja
 • Geschikte cassettes Shimano & SRAM: 8 t/m 11 speed. Campagnolo body apart verkrijgbaar
 • Geschikte assen Breedte van achtervork: Race 130mm, MTB 135mm, 142mm & 148mm. Adapter voor 135x10mm beschikbaar
 • Geschikte fietsen Race, Tri & MTB
 • Geleverd met Direct drive quick release met adapterset 142x12mm & 148x12mm , 1 maand Tacx Premium software , Quick release voor racefietsen en mountainbikes (5mm)

 

Specificaties

 • Max. vermogen (40 km/h) ; 2000 Watt
 • Max.: incline 16%
 • Simulatie afdaling : Nee
 • Max. draaimoment : 41 Nm
 • Max. remkracht : 120 N
 • Vliegwiel : Actual of 7.6 kg
 • Massatraagheid : 31.2kg
 • Kalibratie Spin down
 • Footprint (lxb) 670 x 642 mm (26.4 x 25.3 in)
 • Hoogte 460 mm (18.1 in)
 • Niet inklapbaar
 • Gewicht : 23.6kg
 • Artikel nummer ; T2980

 

Data output & control

 • Draadloze communicatie ANT+ FE-C , Bluetooth Smart open
 • Besturing door Smartphone , Tablet , ANT+FE-C fietscomputers , Stand alone , Koppeling met computer via ANT+ antenne
 • Output Cadans , Vermogen , Snelheid
 • Uitlezen op Smartphone , Tablet , Fietscomputer , Sporthorloge , Computer met ANT+ antenne
 • Nauwkeurigheid <2.5%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez. Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen.     Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]