Klaar voor de Giro 2019 ?

Zaterdag is het zover, tijd alweer voor de traditionele afspraak met de eerste grote ronde van het wielerjaar 2019.  De 102e Giro d’Italia start in Bologna van start met een heuveltijdrit van 8 kilometer. In deze editie nemen voormalig winnaars Tom Dumoulin en Vincenzo Nibali het op tegen man in bloedvorm Primoz Roglic en Simon Yates, waar je steeds dient rekening mee te houden.

 

Het parcours van de Giro is grotendeels op te delen in 2 stukken :

  • anderhalve week voor de aanvallers, punchers en sprinters
  • anderhalve week voor de klassementsrenners.

 

De koninginnerit is valt de laatste week met de beklimming van de Gavia (16,8 km – 8%) en Mortirolo (12,8 km – 10,1%) achter elkaar, uitkijken naar dinsdag 28 mei dus.

 

 

De Giro in enkele cijfers :

  • 21 etappes, waarvan 3 tijdritten en 8 aankomsten heuvel- of bergop
  • 3.518,5 kilometer. met 9 ritten langer dan 200 km
  • 39 beklimmingen voor het bergklassement, waarvan 8 van 1ste categorie en de Cima Coppi
  • Hoogste col : Gavia – 2.618m

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]