Tour 2020 naar Col de la Loze, een zware dobber

Geen Egal Bernal meer vandaag aan de start in Grenoble  Hij en zijn Ineos-bazen vinden het beter voor hem om zich te gaan focussen op zijn herstel en op nieuwe doelen. Starten in de Vuelta dan maar ?

Het vooruitzicht van de zware rit van vandaag (170 km) met 2 cols buiten categorie zal hem ook wel door het hoofd gespeeld hebben. Het gevoel om op de Col de la Loze heel veel tijd te verliezen, zou voor een jonge ex-Tourwinnaar als Bernal ook wel te moeilijk te verwerken zijn.

De Col de la Loze is echt wel een buitenbeentje.  Na een lange, zware aanloop, is het werkelijk doodgaan in de laatste 4,5 km met continue afwisselende stijgingspercentages en een piek tot 24%.  Het dak van de Tour ligt dus dit jaar op 2304m, ook de hoogte kan de renners parten spelen.

Maar eerst ligt ook de Col de la Madeleine nog op het parcours, met een beklimming vanuit Saint-François Longchamp.  Een lange klim van 17,1 km à 8,4% gemiddeld, de top ligt op 2000m hoogte.

De Tour-karavaan verlaat dus de Isère, en rijdt de Savoie binnen voor etappe 2 van het Alpen-3-luik.  Komen de Colombianen zich nog een tonen ?  Of is er niets te doen aan de hegemonie van de Slovaken ?  Gaan de 2 Slovenen elkaar bestrijden ?  De Tour 2020 is nog niet gestreden, na deze etappe zijn we misschien iets wijzer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]