Tour de France, hét media-event van het jaar

Het commercieel belang van een Tour de France overstijgt veruit deze van zijn tegenhangers, zoals de Giro en de Vuelta, exponentieel :

A.S.O. heeft het studiebureau Kantar TNS in 2017 laten bereken hoeveel toeschouwers er langs de routes van de Tour zouden kunnen geteld worden.  Het bureau kwam hier uit op het ongelofelijke cijfer van 12.000.000. Zij zouden gemiddeld 6u30 ter plaatse blijven om zowel de karavaan las de renners te zien passeren.  35% hiervan zijn vrouwen, 80% Fransen.

De publiciteitscaravaan was in 2017 12 km lang, een passage duurde gemiddeld 35 minuten.  Maar liefst 18 miljoen gadgets werden uitgedeeld.

Uiteraard is de TV-belangstelling enorm : méér dan 90 TV-stations zorgen voor méér dan 105 uur rechtstreekse uitzending. 2000 journalisten brengen dagelijks nieuws uit de Tour voor Radio, TV en geschreven pers.

Om de veiligheid in goede banen te leiden plaatst de organisatie maar liefst 4.000 km afrastering. Méér dan 20.000 agenten verzorgen dagelijks de goede afloop.

Méér dan 500 hotels heeft A.S.O. nodig om het ganse circus 3 weken lang te huisvesten.

Welke organisatie, na de Olympische Spelen en het WK Voetbal, kan soortgelijke cijfers voorleggen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]