Dé 10 Momenten van de Week – Week 5

Tijdens een controle op 22 december in de Ronde van Costa Rica zijn in één klap liefst twaalf renners betrapt op het gebruik van EPO. Dat liet de internationale wielerunie UCI woensdag weten.  Geen van de betrapte renners boekte in het verleden al opvallende resultaten op het hoogste niveau.  De renners zijn voorlopig geschorst in afwachting van de analyse van hun B-staal.  Nieuwsblad.be 31/01/2018

Jan Bakelants heeft een belangrijke stap gezet om weer de oude te worden na zijn zware val in de Ronde van Lombardije. De Belg van AG2R zocht en vond samen met Energy Lab een nieuwe positie op zijn fiets.   “Sinds mijn crash voelde ik dat mijn oude positie niet meer oké was. Bleek dat ik 1 centimeter korter was door de verschillende breuken.”, aldus Bakelants.

De UCI heeft de omstreden Salbutamol-zaak rond Chris Froome doorverwezen naar het antidopingtribunaal. Volgens La Gazzetta dello Sport zou de UCI een onafhankelijke rechter een oordeel willen laten vellen. Lees meer

De wildcard-plaatjes voor de Ronde Van Vlaanderen zijn toegekend.  3 Belgische teams hebben startrecht verworven : Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty Groupe-Gobert, Veranda’s Willems-Crelan (en dus Wout Van Aert) en WB Aqua Protect Veranclassic. Ook de Franse teams Cofidis en Vital Concept zijn van de partij. De renners van het Nederlandse Team Roompot maken de lijst van deelnemende ploegen compleet.

Verrassend nieuws daags na de WB-cross in Hoogerheide.  Niet Pauline Ferrand-Prévôt raakte zwaar geblesseerd bij de harde crash, waarbij Neff en Prévôt in elkaar haakten.  Het is Jolanda Neff die het zwaarst getroffen werd.  Ze heeft haar linkersleutelbeen en rechterelleboog gebroken en is meteen uitgeschakeld voor het WK.   Prévôt zal kunnen starten op het WK.

Het WK veldrijden in 2021 gaat door in Oostende. Dat maakte de UCI vrijdagavond bekend. In het weekend van 30 en 31 januari 2021 landt het veldritcircus opnieuw aan de Belgische kust.

Bij grote wielerkoersen is vanaf dit seizoen een video-commissaris actief, die op basis van tv-beelden kan ingrijpen wanneer er onregelmatigheden hebben plaatsgevonden tijdens een wedstrijd. De in het najaar reeds aangekondigde maatregel werd tijdens een vergadering van de internationale wielrenunie UCI goedgekeurd. De commissaris zal actief zijn tijdens de drie grote rondes, de vijf zogenoemde monumenten (Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije) en bij de WK.  Telegraaf.nl 2/02/2018

Alejandro Valverde heeft zondag de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven.  Jurgen Roelandts won voor zijn nieuwe ploeg BMC de vijfde en laatste etappe nipt vóór Danny van Poppel.

Kleine domper op de feestvreugde na de wereldtitel van Sanne Cant. Toen haar broer Kevin en haar mecanicien Dieter Clerx zijn zus Sanne meteen na de finish wilden feliciteren aan het podium werden ze hardhandig tegengehouden door de overijverige security. In het tumult nadien kreeg ook de vrouw van Philip Roodhooft, manager van de ploeg van Sanne Cant, een flinke klap. Waarna de situatie helemaal escaleerde.

Wout van Aert pakt voor de derde keer op rij de wereldtitel in het veldrijden. Niemand had deze stunt verwacht. Topfavoriet Mathieu van der Poel komt als nummer drie over de streep en had geen excuses. Wout Van Aert was gewoon de beste.  Uiteraard blijft Mathieu dé man van het seizoen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]