Great Cycling Climbs (the French Alps) – Graeme Fife

Great Cycling ClimbsDe Alpen zijn een legende voor fietsers, wielrenners en liefhebbers,

Als dé thuisbasis van één van de meest uitdagende onderdelen van de Tour de France, bieden de Alpen enkele van Europa’s meest uitdagende en glorieuze fietsbeklimmingen door Genève, Chamonix, Annecy, Chambery, Grenoble, Le Bourg-d’Oisans en Barcelonnette.

In deze uitgebreide Engelstalige gids, presenteert Graeme Fife,  leraar, gepassioneerde wielerliefhebber en auteur van een van de meest gerenommeerde boeken over de Tour de France en L’Alpe d’Huez,  de grootste bergroutes van de Alpen.

Elke reis wordt onthuld in historische snapshots, humoristische observaties en ontroerende verhalen uit het verleden van het fietsen, waarin de uitdagingen van de klim en de belangrijkste zaken om naar uit te kijken onderweg, worden beschreven.  Een selectie van afbeeldingen van de routes en prachtige landschappen volgt elk hoofdstuk evenals een aantal met de hand getekende kaarten.  Zowel bekende als minder bekende, waaronder Chablais Massif, Grand Saint-Bernard, Col de la Colombière, Mont du Chat en Col du Mont Noir worden beschreven. Of het nu gaat om een kort ​​weekend-avontuur of een uitdagende fietsvakantie, deze prachtig geïllustreerde gids is essentieel voor fietsers van alle niveaus.

 

Verkrijgbaar bij bol.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]