Zorgeloos fietsen in Mallorca

Van februari tot juni wordt er op Mallorca massaal gefietst, vooral door groepen racefietsers. Net als Calpe, heeft het eiland in de Balearen zich sedert de jaren negentig kunnen ontwikkelden tot één van de favoriete winter-stage-bestemmingen.

Logisch

Mallorca is een vrij heuvelachtig eiland en daarom uitermate geschikte voor de geoefende fietser.  Het eiland is amper 70 km breed en 80 km lang, uw verste bestemming op het eiland ligt nooit méér dan 90 km verder.  Het Serra de Tramuntana-gebergte is de ideale klimlocatie op het eiland. Ook hier maak je vroeg in het seizoen heel veel kans professionele teams op de smalle baantjes tegen te komen.

Daarnaast zorgt het milde klimaat in de winter en het voorjaar voor aangename temperaturen én weinig neerslag, ideaal voor een fietsstage om uw conditie op te bouwen of te onderhouden.
Als het grootste eiland van de Balearen (naast Ibiza, Menorca en Formentera), heeft Mallorca een perfecte temperatuur om te fietsen in de winter : nooit  lager dan 10 ° C, met een ideaal hoogtepunt rond 17 ° C tussen januari en maart.  Gemiddeld ligt deze temperatuur 10 graden hoger dan in Nederland en België.

De hotelsector had in deze winter- en voorjaarsperiodes heel wat lege capaciteit, dit schonk aan heel wat fietsorganisaties de kans om georganiseerde fietsvakanties of -stages op te zetten.  Alles werd uitgebouwd in functie van het fietsen ; werkplaatsen en fietsberging in de kelders van de hotels, fietsverhuur en fietsbegeleiding.  De meeste lokale weggebruikers zijn ondertussen ook gewend geraakt aan de fietsers

Geschikt voor racefietsen én mountainbiken

Voor je racefiets kan je kiezen uit honderden fietsverhuurders, met een aanbod van de nieuwste fietsen van alle kwaliteitsmerken. Vervolgens kun je kiezen uit veel verschillende routes. Er zijn prachtige routekaarten beschikbaar en fietsverhuurders hebben vaak ook gps-toestellen met voorgeprogrammeerde routes (vergeet alvast niet uw gps vooraf te bestellen). Vervolgens kun je  kiezen uit routes met veel of weinig hoogtemeters.

Net als een racefiets, kan je overal een mountainbike huren.  Een uitstekend mountainbikegebied is het aan de oostkust gelegen Llevantgebergte. Daar ligt een aantal mooie routes voor mountainbikers van alle niveaus.

Tal van fietsorganisaties

Ofschoon je ook zelf je hotel of je vakantiehuisje kan boeken, zjn er heel wat fietsorganisaties die er in gespecialiseerd zijn om uw fietsvakantie tot een onvergetelijk succes te maken. Zij organiseren ‘zorgeloze’ fietstochten voor alle leeftijden en voor verschillende niveaus. Ze bieden ook een volledige service aan, inclusief de transfers van en naar de luchthaven, Ook het vervoer van uw eigen fiets, indien u ervoor gekozen heeft deze met het vliegtuig mee te nemen.

Tips:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]