Mountainbiken in Nederland – Edward Swier

In het spoor van de profs

Mountainbiken in NederlandMountainbiken is aan een grote opmars bezig. Nog nooit werden er in Nederland zoveel mountainbikes verkocht en wordt er zo veel over de paden en door de bossen gecrost. De
jongste resultaten van wielerkampioen Mathieu van der Poel doen daar nog een schepje bovenop. Hoogste tijd voor een nieuwe mountainbikegids.

In het spoor van de huidige generaties, maar ook aan de hand van ervaringen van kampioenen uit het verleden rijdt Edward Swier mee over de favoriete trails en parcoursen
die Nederland rijk is. Het geïllustreerde boek bevat routes over heel Nederland en maakt zelfs uitstapjes naar Vlaanderen en de Ardennen.

Met medewerking van de bekendste mountainbikers van Nederland:
Bart Brentjens | Bas van Dooren | Corine Dorland | Maarten Tjallingii | Theo de Rooij
Erik Dekker | Bram Tankink | Mathieu van der Poel | Laurens ten Dam | Anna van der Breggen
Gerben de Knegt | Marc Lotz | Johnny Hoogerland | Marianne Vos

Dit boek bevat verslagen van interviews met elf Nederlandse topmountainbikers.  De verhalen gaan over de belevenissen van een profrijder, herinneringen met impact, de ploegen en de wedstrijden, over de voorkeuren voor weg of terrein, over de privé-impact en over de blessures en trainingen. Elk interview sluit af met zijn of haar favoriete routes in Nederland en soms ook België, zowel trainingsroutes als wedstrijdparcours. De intro van dit boek gaat over de gedragscodes, basisafspraken en over waar je mag mountainbiken en met welk vignet.

De auteur is wielerjournalist Edward Swier die als freelancesportjournalist werkt voor bladen, kranten, sportbedrijven en sportbonden.

Een referentieboek vol informatie en openhartige onthullingen die elke amateur en gedreven hobbymountainbiker zal waarderen.

 

Bestel nu bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Fred Rompelberg_Fietsvakantie in de Alpen

Fred Rompelberg Bicycle Holidays nu ook in de Franse Alpen

Langzaam maar zeker gaan de grenzen open en kunnen we weer opnieuw beginnen dromen. Reizen binnen Europa – Update Fred Rompelberg Bicycle Holidays heeft de laatste maanden niet stilgezeten en heeft zijn succesvolle formule vanuit Mallorca gekopieerd naar de Franse Alpen. met het gekende recept … Een onvergetelijke fietsvakantie in het hooggebergte van de Franse […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]