Wereldbekersmanches 2020 bekendgemaakt

De UCI heeft vrijdag, vanuit  het Zwitserse Dübendorf, de lijst met veertien Wereldbekermanches voor volgend seizoen bekendgemaakt.

Van Belgische zijde zijn Overijse, Zonhoven, Wachtebeke, Antwerpen en Diegem de nieuwkomers. Ook Koksijde en Namen blijven aan boord.

De zeven buitenlandse manches vinden plaats in Nederland (Hulst en Hoogerheide), Frankrijk (Besançon), Zwitserland (Villars), Ierland (Dublin), Tsjechië (Tabor) en de Verenigde Staten (Waterloo). Hulst, Besançon, Villars en Dublin zijn hier de nieuwkomers.

Zonhoven en Diegem behoorden tot dit seizoen tot de Superprestige. Zij worden in dat regelmatigheidscriterium vervangen door Zolder, dat zijn Wereldbekerstatuut verloor, en Niel.
Opvallend: de cross in Overijse gaat door op 1 november, traditioneel de datum van de Koppenbergcross. Die verhuist volgend seizoen zo naar zaterdag 31 oktober.

Kalender Wereldbeker :

 • zondag 4 oktober: Waterloo (VSt)
 • zondag 18 oktober: Dublin (Ier)
 • zondag 25 oktober: Zonhoven
 • zondag 1 november: Overijse
 • zondag 15 november: Tabor (Tsj)
 • zondag 22 november: Koksijde
 • zondag 29 november: Besançon (Fra)
 • zondag 6 december: Wachtebeke
 • zondag 13 december: Antwerpen
 • zondag 20 december: Namen
 • zondag 27 december: Diegem
 • zaterdag 3 januari: Hulst (Ned)
 • zondag 17 januari: Villars (Zwi)
 • zondag 24 januari: Hoogerheide (Ned)

 

Andere bepaalde datums :

 • De wereldkampioenschappen veldrijden vinden volgend seizoen, op 30 en 31 januari 2021, plaats in Oostende.  Daarna volgen WK’s in het Amerikaanse Fayetteville (Arkansas) en het Nederlandse Hoogerheide.  Het WK veldrijden van 2024 is toegewezen aan Tabor in Tsjechië. In 2025 wordt de regenboogstrijd in een nog te bepalen Franse stad gehouden.
 • 7 & 8 november 2020 : EK in Rosmalen
 • 9 & 10 januari 2021 : Nationale kampioenschappenvan de vernieuwde Werledbeker

 

De volgende maanden zal Flanders Classics, die de Wereldbeker organiseert, het financiële luik op poten te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

corona

Corona-virus – Update

  Eindelijk duidelijkheid voor de atleten.  De Olympische Spelen 2020 zullen volgend jaar van 23 juli tot 8 augustus 2021 plaatsvinden in Tokio. Dat hebben de organisatoren en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bevestigd.  30/03/2020  Probleempje nog voor de Tour, die normaal toekomt op de Champs-Elysees op 25 juli en dus enkele dagen overlapt met […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]