Sunweb stopt met wielersponsoring

Sunweb heeft een moeilijk jaar achter de rug.  De Nederlandse touroperator zag zijn inkomsten kelderen in 2020 en is genoodzaakt om zich terug te trekken als titelsponsor van Team Sunweb. Het reisbureau blijft wel partner van de wielerploeg.

Het chemiebedrijf DSM, dat al samenwerkte met het succesvolle Duitse team, wordt nu voor de komende vier jaar de hoofdsponsor.  Het team gaat voortaan door het leven als team DSM.

De kleuren zijn niet langer rood-wit, maar zwart-blauw. De ploeg rijdt voortaan met Scott-fietsen en heeft met Romain Bardet een nieuwe kopman voor het rondewerk na het vertrek van Wilco Kelderman en Sam Oomen.  Het team scoorde goed in 2020, met enkele uitschieters van Soren Kragh Andersen en Marc Hirschi, beide succesvol in de Tour, net als Jai Hindley, tweede in de Giro. Tiesj Benoot, die een nieuw vormpeil schijnt gevonden te hebben, en Ilan Van Wilder zijn de Belgen binnen het team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]