Dé 10 Momenten van de Week – Week 8

Sanne Cant (Iko-Beobank) heeft vanavond in Waregem de Cyclocross Masters gewonnen. De 27-jarige Antwerpse bleef in de seizoensafsluiter over 20 minuten de Nederlandse Maud Kaptheijns en Ellen Van Loy voor. De wereldkampioene vierde zo haar 20ste seizoenszege. Eerder op de avond was Cant al de sterkste in de ‘Hold Your Horses’, een wedstrijd waarin de rensters een tijdlang moeten surplacen en daarna naar de eindmeet sprinten.

 

De organisatoren van Parijs-Roubaix hebben het parcours voor de komende editie van de Franse klassieker uit de doeken gedaan. De renners krijgen 29 kasseistroken voorgeschoteld, over een parcours van in totaal 257 kilometer. In totaal zullen de renners 54,5 kilometer over kasseien dokkeren, net iets minder dan de 55 kilometer van vorig jaar.

 

In tegenstelling tot vorig jaar, zal de Strade Bianchi (3/03/2018)  nu immers wel te zien zijn op de VRT. Dat maakte de openbare omroep  bekend.  VTM wist dan weer de uitzendrechten van Milaan-Sanremo te bemachtigen, zij hebben hiervoor Tom Boonen overhaald om als co-presentator te fungeren.

 

De provincies Utrecht en Noord-Brabant en de steden Utrecht en Breda willen de start van de Vuelta in 2020 organiseren. Utrecht gaat voor de ploegenpresentatie, een ploegentijdrit en een rit in lijn van Den Bosch naar Utrecht. Daarmee zou Utrecht de eerste stad ter wereld worden die zowel de Ronde van Italië, de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje heeft ontvangen.

 

Dankzij een valpartij in de neutrale zone nog voor de officiële start van de Ronde van Abu Dhabi, zat de rittenkoers er woensdag al heel snel op voor Mark Cavendish. In het ziekenhuis werd een hersenschudding en een whiplash aan zijn nek vastgesteld.

 

Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) en Mikel Landa (Team Movistar) laten alvast niks aan het toeval over. Zij staan op 28 maart aan de start van Dwars door Vlaanderen en willen zich zo voorbereiden op die 9e rit in de Tour, een rit over 15 kasseistroken en in totaal 22 kilometer kasseien.

 

Mathieu Van der Poel wint ook de laatste veldrit van het seizoen, de Sluitingsprijs in Oostmalle. De Nederlander eindigt daarmee met maar liefst 32 crosszeges, een evenaring van het record van Roland Liboton en Erik De Vlaeminck. Bovendien doet Van der Poel daarmee beter dan Sven Nys, die in zijn beste seizoen 30 crossen won.

Michael Valgren Andersen won de 73e (ijskoude) editie van de Omloop Het Nieuwsblad voor Łukasz Wiśniowski en Sep Vanmarcke. De Deen van een imponerend Astana team soleerde op 2 km van de aankomst naar de zege in de eerste grote klassieker. In de finale zaten de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg, een mooie herinnering aan het ‘Ronde van Vlaanderen’-pacours van weleer.

 

Dylan Groenewegen heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. In een massasprint was de Nederlander van Lotto-Jumbo twee fietslengtes sneller dan de rest. Arnaud Démare eindigde tweede, Sonny Colbrelli derde. Ondanks late pogingen van Jasper Stuyen en Daniel Oss, en even later nog Guillaume Vankeirsbulck en Julien Vermote, samen met Julien Duval en Loïc Vliegen eindigde de wedstrijd op een onvermijdelijke en verwachte massaspurt. Groenewegen sprintte probleemloos en op imponerende wijze naar zijn eerste klassieke zege.

 

Een serieuze tegenvaller voor Michael Matthews. Aan zijn valpartij in de Omloop het Nieuwsblad heeft hij namelijk een breukje in zijn schouder overgehouden. Verwacht wordt dat hij daardoor forfait zal moeten geven voor de Strade Bianche van volgende zaterdag,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]