Vrouwen schrijven geschiedenis in allereerste Paris-Roubaix

Het vrouwenwielrennen schrijft geschiedenis op 2 oktober 2021..  Tijd voor de allereerste editie van Paris-Roubaix voor vrouwen.

En of ze hier naar hebben uitgekeken.   Eigenlijk zou deze première plaatsvinden op zondag 25 oktober 2020, maar wegens COVID-19 werd de race afgelast. Nu is het dus zover.

Geen Bos van Wallers, maar wel stroken als Mons-en-Pévèle en Carrefour de l’Arbre zijn op het parcours van 116,4 km opgenomen, goed voor 17 kasseistroken, goed voor méér dan 29 km kasseien.

Moeilijk om favorieten aan te wijzen omdat er geen vergelijkingspunten zijn, maar het is duidelijk dat één van de sterkere dames op de Velodome van Roubaix zal zegevieren.  We denken hier aan Marianne Vos, Lisa Longo-Borghini, Lotte Kopecky, Elisa Brennauer.  Misschien ook Jolien D’Hoore in haar allerlaatste wedstrijd.  En misschien iets minder Annemiek Van Vleuten, die vooral meefietst omwille van het belang van deze wedstrijd voor het vrouwenwielrennen en niet zo zeer voor haar eigen kansen op een parcours dat haar niet ligt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]