Scherprechter in de Olympische wegrace : Mikuni Pass

Wordt deze verraderlijke en bochtrijke klim het sleutelpunt in de Olympische wegrit op zaterdag 24/7 ?  De olympische wegrace voor mannen start om 4 uur ’s nachts en finisht rond 11.15 uur (onze tijd), wie offert zijn nachtrust op om niets te missen van dit spektakel  ?

Geen Alaphilippe, geen Peter Sagan, geen Egan Bernal, geen Mathieu van der Poel.  Wel Tadej Pogacar en Richard Carapaz.  Maken onze Belgen kans, met onze 2 speerpunten Remco Evenepoel én Wout Van Aert.  Of kunnen de Nederlanders verrassen met Bauke Mollema (ook in bloedvorm), Tom Dumoulin of Wilco Kelderman ?

De wegrace van de Olympische Spelen in Tokio telt 234 kilometer en bevat 4.865 hoogtemeters. Er liggen vijf beklimmingen in het parcours, waarvan de Mikuni Pass de zwaarste is. De klim stijgt in 6,5 kilometer met een gemiddelde van 10,6%.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]