UCI vraagt Groningen-Drenthe voor organisatie van het WK wielrennen in 2020

Volgens Dagblad van het Noorden is de kans reëel dat de provincies Groningen en Drenthe in 2020 de wereldkampioenschappen wielrennen mogen ontvangen.

De twee noordelijke provincies wilden het evenement in 2023 naar Nederland halen, maar de UCI heeft het organisatiecomité verzocht om dat met drie jaar te vervroegen.

Aanleiding hiervoor zou het afhaken zijn van de Italiaanse steden Vicenza en Venetië (regio Veneto), die normalerwijze het WK in 2020 zouden organiseren . Het WK zou moeten starten op het San Marcoplein in Venetië en finishen met enkele lokale omlopen in Vicenza. Omdat Venetië de laatste jaren wordt overspoeld door toeristen, zijn de inwoners niet opgezet met een evenement dat nog meer druk op de regio legt.  De organisatoren zouden het project dan ook hebben stopgezet.

Door de Stichting Cycling Championships Northern Netherlands, geleid door oud-schaatsster Renate Groenewold, en de betrokken regio’s wordt momenteel onderzocht of het plan realistisch en financieel haalbaar is.  De begroting wordt geschat tussen de 15 en 16 miljoen euro. Begin april zullen de provincies rapporteren over de haalbaarheid van het vervroegde project.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]