Julian Alaphilippe – Regenboog

Een uitzonderlijk portret van een unieke wielrenner.

Bestel 'Regenboog' nu bij Bol.com

In Regenboog wordt wielrenner Julian Alaphilippe gevolgd tijdens het jaar dat hij van regenboogtrui naar regenboogtrui koerste. Een indringend portret van dit Franse wielerfenomeen.

Julian Alaphilippe is hét succesvolle en populaire Franse wielerfenomeen dat vaak wint. Van etappekoersen in grote rondes tot klassiekers. Van veldrijden tot het wereldkampioenschap op de weg.

Meer dan ooit zijn de loopbaan en het leven van wielrenner Julian Alaphilippe getooid in de regenboogkleuren. De Fransman kroonde zich zowel in Imola (2020) als in Leuven (2021) tot wereldkampioen, slechts zes wielrenners gingen hem voor in de geschiedenis.

In dit boek blikt Alaphilippe terug op dat wonderlijke jaar, van regenboogtrui tot regenboogtrui. Hij vertelt over zijn successen en tegenslagen, zijn vrouw en kind, zijn familie en ploeggenoten, zijn dagelijkse leven en zijn passies. Alaphilippe won al klassiekers en verschillende ritten in de Ronde van Frankrijk, maar het is vooral zijn dubbele wereldtitel die hem doet toetreden tot de galerij van de allergrootsten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]