Categorieën bij lichtdoorlatendheid fietsbrillen

100% S2 Matte Black/ Soft Gold Mirror LensElke bril moet een CE-kwaliteitslabel hebben, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. 0 is enkel geschikt voor bewolkt weer, 4 is prima voor uitzonderlijk fel licht, zoals bij watersporten of in de sneeuw. Vertrek je voor een bergrit in de Alpen, draag dan minstens een zonnebril van categorie 3.

De lichtdoorlatendheid, ook wel Visible Light Transmission (VLT), van lenzen van zonnebrillen is dus opgedeeld in de volgende 5 categorieën. We drukken het uit in VLT + %. Bijvoorbeeld VLT 16% wil zeggen dat de lenzen 21% licht doorlaten en dus 89% absorberen.

  • Categorie 0 : VLT 80-100%. Laat veel of alle licht door. Beschermt tegen kou, wind en insecten.
  • Categorie 1 : VLT 43-80%. Contrast verhogende lens. Geschikt voor bewolkt weer en schemer.
  • Categorie 2 : VLT 18-43%. Contrast verhogende lens. Laat minder licht door dan categorie 1. Geschikt voor heldere dagen.
  • Categorie 3 : VLT 8-18%. Veel toegepast in allerlei sporten en activiteiten in de felle zon.
  • Categorie 4 : VLT 3-8%. Zogenaamde gletsjer- of hooggebergte bril. Nadelen: heel donker, ontneemt dieptezicht in enige mate.

 

Lees ook :

 

Alle fietsbrillen

100% | AGU | BBB | Oakley | Rudy Project | Tivoli | Trivio | Alle merken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]