Duurzaamheid en Eurobike 2022

Duurzaam ondernemen is méér en méér de orde van de dag. Ook voor een ‘voorbeeld’-beurs als Eurobike, die dit jaat doorgaat van 13 tot 17 juli 2022 en garant staat voor 5 dagen workshops, lezingen, seminars, congressen en panels over alles wat met de fiets te maken .  De verhuizing van de beurs van Hannover naar Frankfurt biedt nieuwe kansen voor Eurobike en alle deelnemers om een ​​grotere uitdaging tot duurzaamheid aan te gaan.

Messe Frankfurt heeft zich verbonden aan de doelstellingen van het UN Global Compact en implementeert passende maatregelen op het beursterrein. Daarnaast, én met de focus op de grootste hefboom van allemaal, is er nu een kans om de grootste bron van uitstoot aan te pakken bij zo’n groot evenement, dat 70% van de CO2-voetafdruk voor zijn rekening neemt, namelijk de heen- en terugreis .

Met voordelige treinkaartjes, gratis lokale vervoersbewijzen en huurfietsen en speciaal voor het evenement aangelegde fietspaden, met de Eurobike-kaart en beveiligde fietsenstallingen rolt de organisatie de rode loper uit voor deelnemers die met de fiets komen. Door het geven van duurzaamheidsadviezen aan de exposerende bedrijven, het toepassen van cradle-to-cradle en recycling principes in standbouw, reclame, catering en scheepvaart, met regionale samenwerkingsverbanden en een intelligent energiemanagement streeft men naar een klimaatneutraal evenement en doet men een beroep op alle belanghebbenden in de industrie om hun rol te spelen.

Een mooi initiatief !

De 30e editie van Eurobike loopt van woensdag 13 juli tot en met zondag 17 juli 2022, dagelijks van 09:00 tot 18:00 uur. Op zaterdag en zondag is het open voor het grote publiek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]