Aangepast Corona-protokol

28/06/2022

De UCI heeft net voor de start van de Ronde van Frankrijk haar coronaprotocol aangepast.

Renners worden wel nog regelmatig getest tijdens de Tour, maar ploegen hoeven niet te vrezen om voltallig naar huis te worden gestuurd.  Nu de coronacijfers opnieuw stijgen, zijn de wielerploegen aan de vooravond van de Tour de France extra voorzichtig. 

Voor de start moeten alle renners en stafleden een negatieve antigeentest kunnen voorleggen.  Ook tijdens de rustdagen moeten de renners een antigeentest afnemen. Bij een positieve test wordt zo snel mogelijk een PCR-test afgenomen om de besmetting te bevestigen. Bij een uitbraak worden geen volledige ploegen naar huis gestuurd. Vorig jaar was de regel onverbiddelijk: bij twee positieve tests in 7 dagen binnen één ploeg, is de Tour afgelopen voor die wielerformatie. Maar de UCI schrapt die regel nu.

Wanneer een renner positief test en asymptomatisch is, zal  meer dan waarschijnlijk de renner gewoon uit de wedstrijd worden genomen.

Bron : Sporza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]