Opladen via zonne-energie & onbeperkt fietsen : ontdek de Garmin Edge 1040 Solar

Fiets langer met de Garmin Edge 1040 Solar fietsnavigatie, met baanbrekende technologie op zonne-energie.

 

Garmin-Edge-1040-new-computer-c74bc03Garmin lanceert vandaag de Edge® 1040 Solar GPS-fietscomputer, die sportievelingen voorziet van een quasi onbeperkte batterijduur, want de Edge 1040 Solar laadt zichzelf op via zonne-energie.

De Edge is uitgerust met een Power Glass solar oplaadlens. Zo geeft Garmin fietsers nog meer tijd tussen twee oplaadbeurten, en dat terwijl de multi-band GNSS-technologie zorgt voor een nauwkeurigere positiebepaling in uitdagende omstandigheden, zoals dichtbevolkte stedelijke of beboste gebieden. De Edge 1040 Solar beschikt over heel wat geavanceerde navigatie-, prestatie-, veiligheids- en connectiviteitsfuncties en biedt een volledig vernieuwde en gemoderniseerde gebruikerservaring. Zo hebben fietsers nu makkelijker toegang tot belangrijke informatie, kunnen ze hun homepage aanpassen, een verbeterde samenvatting van hun rit bekijken en zo veel meer. ​

Nieuwe functies op maat van fietsers

De Garmin Edge 1040 Solar GPS-fietscomputer is ontworpen door fietsers voor fietsers, en is voorzien van innovatieve functies, zoals:

 • Opladen via zonne-energie: Een Power Glass™-oplaadlens geeft fietsers tot 100 uur batterijduur in de batterijspaarstand
 • Multi-band GNSS-technologie: deze staat voor een betere positioneringsnauwkeurigheid, zelfs in de meest uitdagende omgevingen.
 • Fietsvaardigheid & parcourseisen: krijg inzicht in je sterke en zwakke punten & en stem je training hierop af om je naar een hoger niveau te begeven.
 • Trainingssuggesties: via de aanbevolen vermogenszones, kan je de intensiteit van je training beter afstemmen.
 • Realtime Stamina (uithoudingsvermogen): monitor het niveau van inspanning real-time tijdens een rit.
 • Eenvoudige configuratie: ontvang gepersonaliseerde trainingssuggesties die gebaseerd zijn op eerdere Edge-gegevens, trainingstypes en sensoren. Eenmaal ingesteld, kan je de instellingen van je activiteitenprofiel aanpassen via de Garmin Connect-app en ze rechtstreeks synchroniseren met je Edge 1040 Solar.

 

Nauwkeurige monitoring van je prestaties

De Edge 1040 Solar biedt heel wat informatie die je helpt bij het verbeteren van jouw prestaties:

 • De Edge 1040 Solar bevat belangrijke prestatie- en trainingstools van Firstbeat Analytics™zoals VO2 max, hersteltijd, trainingsbelasting, trainingseffect en meer. Op die manier krijg je inzicht in hoe je lichaam reageert op je inspanningen tijdens workouts
 • Je krijgt zelfs dagelijkse trainingssuggesties op basis van je huidige trainingsbelasting en VO2 max.
 • Tijdens een rit met de Edge 1040 Solar, kan je de reacties van je lichaam op verschillende omgevingsfactoren analyseren. Zo kan je je warmte- en hoogteacclimatisatie bijhouden en ontvang ​ je meldingen wanneer het tijd is om te pauzeren of te rehydrateren.
 • Met ClimbPro kan je naderende beklimmingen op het parcours zien, op welke afstand ze liggen en van welke lengte en stijgingsgraad ze zijn. Dit wordt voortdurend bijgewerkt naarmate de fietser de top bereikt.
 • MTB-gegevens, die automatische sprongen detecteren op je mountainbiketochten. Ze berekenen ook de snelheid, afstand, flow en tijd in de lucht voor elke sprong.
 • Of je nu binnen of buiten bent, je kan je workouts vanuit Garmin Connect of andere trainingsapps, waaronder TrainingPeaks®, automatisch rechtstreeks synchroniseren met de Edge 1040 Solar.

 

Garmin-Edge-1040-Solar-4Een uitgebreide database van kaarten en routes

Of je nu door drukke steden rijdt of afgelegen gebieden verkent, de Edge 1040 Solar beschikt over geavanceerde navigatietools om fietsers te helpen op koers te blijven:

 • De heldere kaarten maken gebruik van Popularity Routing Trendline™ om populaire wegen en paden te selecteren op basis van de miljarden kilometers aan ritgegevens die andere gebruikers hebben geüpload naar Garmin Connect.
 • Turn-by-turn navigatie en waarschuwingen verwittigen je voor aankomende scherpe bochten.
 • Pauzeer routebegeleiding en meldingen voor het verlaten van de rijstrook om van het pad af te wijken. De routegeleiding kan op elk moment opnieuw worden geactiveerd.
 • Download de aanbevolen Trailforks applicatie om routes en details van trails in meer dan 80 landen te bekijken.

 

edge1040solar_hr_1000.97Combinatie van veiligheid en connectiviteit

Blijf verbonden en veilig via meerdere functies :

 • Dankzij ongevaldetectie, assistentie en LiveTrack kunnen de dierbaren van een fietser hun locatie in realtime volgen, terwijl fietsers dankzij groepsberichten en tracking contact kunnen houden wanneer ze van het peloton worden gescheiden.
 • De Edge 1040 Solar is compatibel met de Varia™-toestellen voor veiliger fietsen. Zoals de nieuwe Varia RCT715 achteruitkijkradar met camera en achterlicht, zodat fietsers kunnen zien, gezien worden en videobeelden kunnen opnemen terwijl ze fietsen.
 • De Edge 1040 Solar werkt ook met inReach®-apparaten, zodat fietsers berichten kunnen bekijken en beantwoorden, ritgegevens kunnen delen en interactieve SOS-waarschuwingen kunnen activeren met een actief inReach-abonnement.
 • Hij kan gemakkelijk worden gecombineerd met een Tacx® indoortrainer, zodat fietsers kunnen fietsen wanneer ze maar willen.

 

Klaar voor nieuwe avonturen

De Edge 1040 Solar, met 3,5-inch touchscreen, is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van €749,99. De Edge 1040, de variant zonder opladen op zonne-energie, heeft een adviesprijs van €599,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]