Enorm populaire Thibault Pinot reed zijn laatste wedstrijd

Hij zou nooit de Tour de France winnen, maar hij was jarenlang dé hoop van de Fransen op een Franse tourzege.  En hoe populair hij was, dat zagen we opnieuw tijdens zijn laatste wedstrijd als ProTour-renner.

Vandaag in zijn laatste Ronde van Lombardije speelde hij geen rol van betekenis, maar wisten zijn supporters zich te laten zien en horen.  Sinds gisteren wordt de Fransman door het meegereisde ‘Collectif Ultras Pinot’ massaal aangemoedigd. Zij richtten de ‘Curva Pinot’ in om daar de Frans kampioen een waardig einde aan zijn carrière te geven.

De Fransman, die de laatste jaren veel pech heeft gehad, heeft uiteindelijk toch een mooi palmares bij mekaar gefietst.
Thibaut Pinot werd in 2010 op 19-jarige leeftijd prof. Bij zijn debuut in de Tour in 2012, won hij meteen een etappe en werd hij tiende in het klassement. Wielerfans herinneren zich zeker nog de aanmoedigingen van Marc Madiot vanuit de volgwagen.  Hij schreeuwde Pinot naar de overwinning.

 

 

Lange tijd werd hij gezien als de Franse hoop in de Ronde van Frankrijk. Drie etappeoverwinningen en een derde plek in 2014.

Pinot,die zijn ganse profcarrière voor Française des Jeux/FDJ/Groupama-FDJ (2010-2023) reed, wist ook etappes te winnen in de Giro en in de Vuelta. In zijn slotjaar won hij nog de bergtrui in de Giro.

2018 wordt omschreven als zijn beste seizoen, met zeges in Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije.

Nadat beslist werd dat hij dit jaar zijn laatste Tour zou rijden, liepen de emoties bij zijn fans hoog op.  Tijdens de Tour en in een bocht op 2 kilometer van de top van de Petit Ballon, de voorlaatste col van de 20ste etappe, werd hij op een legendarische manier ontvangen …

 

 

en uiteraard bij zijn gevoelige ploegleider Marc Madiot, die altijd in hem is blijven geloven.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]