3 tijdritten, start in Boedapest en een loodzware slotweek : Giro 2020

Peter Sagan volgde met grote interesse de voorstelling van de 103de Giro.  Op 9 mei 2020 zal hij immers voor de eerste keer in zijn carrière aan de start staan van de Giro.  In Boedapest dan nog, want de Giro trekt 3 dagen door Hongarije.

Maar liefst 3 tijdritten ook in deze editie. De proloog in Boedapest (8,6 km) en de laatste etappe (16,5 km) op 31 mei 2020 in de straten van Milaan.  Tussendoor is er ook nog een zware tijdrit (33,7 km) tussen de Prosecco-wijngaarden.

De Giro kondigt zich opnieuw loodzwaar aan. Met veel lange etappes – negen etappes van boven de tweehonderd kilometer -,  veel cols en uiteindelijk ook vijf aankomsten bergop.  Verder een kort maar krachtig verblijf op het eiland Sicilië met een finish finishen op de beruchte vulkaan Etna én een lange trektocht langs de Adriatische kust.

Vooral de loodzware slotweek valt op, via de Dolomieten richting Alpen :een rit met aankomst op Madonna Di Campiglio gevolgd door een etappe over de beruchte Stelvio (het dak van deze Giro) en op de voorlaatste dag de koninginnenrit met aankomst in Sestrière waarin onder meer de Col d’Izoard beklommen moet worden.

Het lijkt een Giro op het lijf van Dumoulin of Roglic geschreven, maar ze zullen wel topfit moeten zijn !

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]