Greg Van Avermaet zet een punt achter zijn profcarrière

Gisteren zette Belgische wielrenner Greg Van Avermaet (AG2R Citroën Team) een punt achter zijn profcarrière, na 17 jaar en na zijn laatste wedstrijd, Parijs-Tours. Van Avermaet won tijdens zijn wielerloopbaan 42 keer, met als hoogtepunten het olympisch goud, overwinningen in de Tour de France en Parijs-Roubaix.

Van Avermaet (38) begon zijn professionele wielercarrière in 2004 en groeide al snel uit tot één van de meest gerespecteerde renners in het peloton. Zijn specialiteit lag voornamelijk in de klassiekers en eendagswedstrijden, waar hij bekend stond om zijn indrukwekkende sprint en tactisch vernuft.

Een van de hoogtepunten in Van Avermaets carrière was ongetwijfeld zijn overwinning in de Olympische wegwedstrijd tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Met een indrukwekkende solo-aanval pakte hij de gouden medaille en schreef zo geschiedenis voor het Belgische wielrennen.

Naast zijn Olympische succes was Van Avermaet ook meerdere keren succesvol in de klassiekers, waaronder de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Zeven jaar geleden kende Van Avermaet zijn meest glorieuze dag in de Hel. De Oost-Vlaming klopte in een spurt op de Velodrome onder meer Zdenek Stybar en mag zich sindsdien eigenaar noemen van een felbegeerde kassei.

Zijn vermogen om te excelleren op zowel kasseien als heuvelachtige terreinen maakte hem een veelzijdige en gevreesde renner in het peloton.  Greg stond bekend om zijn doorzettingsvermogen en toewijding aan de sport. Zelfs in de zwaarste momenten van een race was Van Avermaet altijd te vinden in de voorste gelederen.  Hij zal ook hoe de jongere garde (Van de Poel, Van Aert, Evenpoel, Pogacare.a.) in sneltempo de leiding in het peloton overnamen.  Het heeft zijn beslising om te stoppen versneld.

Met zijn laatste wedstrijd, waarin hij niet bepalend kon zijn en terugviel na een lekke band, neemt Van Avermaet afscheid van het professionele wielrennen, maar zijn nalatenschap zal voortleven.

Bedankt voor de prachtige wielermomenten, Greg!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]