Shimano slachtoffer van LockBit 3.0

Wereldwijd toonaangevende fabrikant van fietscomponenten, Shimano, heeft te maken gehad met een ransomware-aanval. Volgens technologiebeveiligingsbedrijf Falcon Feeds is maar liefst 4,5 terabyte aan gevoelige bedrijfsinformatie, waaronder paspoortgegevens van werknemers, financiële documenten en vertrouwelijke diagrammen, aangetast.

De aanvallers, naar verluidt de beruchte Russische ransomwaregroep LockBit, hebben gedreigd deze gegevens op 5 november 2023 vrij te geven. Ondanks dit dreigement zijn de gegevens op dit moment nog niet online verschenen.

Shimano is niet de eerste prominente naam die slachtoffer wordt van LockBit; eerder werden onder andere het Britse Royal Mail, de softwarefirma Ion Group en de Taiwanese chipfabrikant TSMC getroffen.

Deze nieuwe dreiging komt op een moeilijk moment voor Shimano, met recente recalls en een daling van de wereldwijde verkoop van fietscomponenten. Het Japanse bedrijf onderzoekt momenteel intern het incident.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]