La Challenge Cyclo’Tour Rotor

Minder gekend in België en Nederland, maar reeds aan zijn 10 de editie toe.  De Franse organisatie “La Challenge Cyclo’Tour” groeit elk jaar en weet stap per stap zijn plaats te vinden tussen alle grote organisaties.

De Challende Cycle’Tour wil vooral authentiek zijn.  Ze wil de regio met zijn prachtige natuur en gastronomie onder de aandacht brengen, elk evenement is een ontdekkingstocht met respect voor de natuur.   De organisatie en zijn medewerkers creëren een bijzondere sfeer, zodat iedereen kan getuigen van de gastvrijheid van de streek en zijn mensen.

Jaarlijks groeit de organisatie met nieuwe toertochten.  In 2017 bestaat de Challenge Cycle’Tour uit volgende 7 uitdagingen :

  • Cyclo’Corse | 15-16 april | Corsica-Bastia | 3 trajecten | 288 deelnemers | 80% langs de kust
  • Lozérienne Cyclo | 5-6 mei | La Canourge (48500) | 3 trajecten | 408 deelnemers | 331 km verharde weg
  • Granite Mt Lozère | 3 juni | Villefort (48800) | 3 trajecten | 301 deelnemers
  • Copains Cyfac | 30 juni – 2 juli | Ambert (63600) | 4 trajecten | 2250 deelnemers | keuze uit 2000 km routes
  • Arvan Villards | 12-14 juli | Hermillon (73300) |  3 trajecten | 408 deelnemers | 331 km verharde weg
  • Chambérienne | 29-30 juli | Chambéry (73000) | 7 trajecten | 250 deelnemers | 540 km routes
  • Scott Cimes Lac d’Annecy | 26-27 augustus | St Jorioz (74410) | 3 trajecten | 761 deelnemers | 291 km routes

 

Fietsen in de Alpen vertelt u méér over de Arvan Villard en de Chambérienne, 2 organisaties in de Alpen, die reeds bewezen hebben dat ze uit het goede hout gesneden zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]