Start Ronde van Vlaanderen met lokale ronde in Antwerpen

Wij zijn er alvast bij : de start van de Ronde van Vlaanderen in Antwerpen op zondag 31/03. Het startschot van de 108ste Ronde van Vlaanderen weerklinkt dit jaar opnieuw in Antwerpen, dat afwisselend met Brugge Vlaanderens Mooiste ontvangt.

Spijtig genoeg zonder onze Wout Van Aert of Jasper Stuyven, maar zeker de moeite om  even de sfeer op te snuiven en de renners even van dichtbij te zien.

Het programma :

  • De ploegbussen komen tussen 7 en 8 uur aan de Scheldekaaien toe. Opgelet: de parking is afgesloten voor het grote publiek.
  • Vanaf 08u15 Voorstellingen van de ploegen op de Grote Markt, renners begeven zich op een geel tapijt van de Scheldekaaien, waar de ploegbussen opgesteld staan, naar het podium op de Grote markt (en terug). Tess Elst en Max Vryens stellen de ploegen één voor één aan het grote publiek voor.
  • Officieuze start rond 10u op de Scheldekaaien :
    • richting de Scheldestraat passeren en passage via het Zuidpark.
    • Van daaruit gaat het via Kronenburgstraat, Mechelseplein en Oudaan richting de Meir.
    • Via het Operaplein en de Leien fietsen ze tot slot zoals de voorbije jaren door de Waaslandtunnel naar Linkeroever.
  • Rond 10u20 officiële startschot  aan het Galgenweel op de linkeroever.

 

Dit is het volledige parcours in Antwerpen:

START > Ernest Van Dijckkaai > Sint-Jansvliet > Plantinkaai > Sint-Michielskaai > Scheldestraat > Kloosterstraat > Kronenburgstraat > Kasteelpleinstraat > Terninckstraat > Maarschalk Gérardstraat > Vleminckveld > Kleine Markt > Oudaan > Huidevettersstraat > Meir > Leysstraat > Operaplein > Franklin Rooseveltplaats > Italiëlei > Ankerrui > Waaslandtunnel > Charles de Costerlaan > Thonetlaan > Beatrijslaan.

Check hier alvast de bereikbaarheid 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]