Een droomproject …

Fietsen in de Alpen heeft het voorrecht gehad om deel te nemen aan een opmerkelijk project: de fietsverhuurdienst in de splinternieuwe Velodroom te Heusden-Zolder. Dit project, mede bezield door ex-wielrenner Marc Wauters, is een opwindende toevoeging voor het sportlandschap van de regio én van Vlaanderen.

Naast de indrukwekkende 250 m lange wielerpiste, beschikt het complex ook andere faciliteiten, waaronder vier sportterreinen op het middenplein, een grote gymhal, een medisch centrum, fitnessruimtes, een inspanningslab en een brasserie met een terras.

De bouw van de wielerpiste vereiste nauwgezet vakmanschap, met een focus op precisie tot op het niveau van elke individuele plank. Veiligheid staat voorop, met een doorzichtige plexiwand aan de bovenzijde van de piste. De ambities zijn hoog: de Velodroom streeft ernaar een van de snelste pistes ter wereld te worden, geschikt voor het vestigen van records en het organiseren van Europese en wereldkampioenschappen, naast jeugdmeetings en trainingsfaciliteiten.

FietsenindeAlpen_Velodroom_WielerpisteHet complex, officieel bekend als ‘Sport Vlaanderen Heusden Zolder – Velodroom Limburg’, is echter meer dan alleen een wielercentrum. Met een oppervlakte van ruim 15.000 m² is het ontwikkeld tot een multifunctioneel sportcomplex in samenwerking met Sport Vlaanderen, Circuit Zolder en de gemeente Heusden-Zolder. Naast de wielerpiste herbergt het middenplein een ultramoderne sporthal , terwijl ondergronds een grote gymhal is gebouwd voor turnclubs en andere sportverenigingen. Verder zijn er fitnessruimtes, een inspanningslab en een brasserie met een terras.

Het complex omvat ook een modern medisch centrum, dat zowel door het autocircuit als door de lokale gemeenschap zal worden gebruikt. Een fietsherstelplaats is opgenomen, om opleidingen voor fietsherstellers aan te bieden.

Buiten is ruimte gecreëerd voor een parkeerplaats, een uitgebreide fietsenstalling en groenvoorzieningen, terwijl het hele complex open zal zijn voor het publiek en lokale sportclubs.

Dit ambitieuze project belooft niet alleen een revolutie teweeg te brengen in de wielerwereld, maar ook een belangrijke bijdrage te leveren aan de sportinfrastructuur en het gemeenschapsleven in Heusden-Zolder en omgeving. Met zijn diverse faciliteiten en openbare toegankelijkheid zal de Velodroom een centrale rol spelen in het bevorderen van een actieve levensstijl en het ondersteunen van de lokale sportgemeenschap.

FietsenindeAlpen_Stashed_SpaceRail_Inspiratie_4

 

De UCI-gekeurde piste is niet enkel aangelegd voor topsporters maar voor iedereen met een gezonde interesse in het baanwielrennen.  Je kan als wieleramateur rondjes malen op het ovaal.  En Heb je zelf geen pistefiets, maar wil je toch op de piste komen fietsen? Geen enkel probleem! Er zijn 100 Ridley-pistefietsen beschikbaar via fietsverhuur.   Vergeet alvast je pedalen niet, deze moet je wel zelf meebrengen.

Fietsen in de Alpen kreeg de kans om de verhuurdienst uit te rusten met het SpaceRail-systeem.  Alle dank hiervoor aan Ruben Clijsters, voor het vertrouwen en de kans die we hierbij gekregen hebben.  Het resultaat van de installatie, die door de Velodroom zelf geplaatst werd, mag er alvast zijn.  18 SpaceRails, goed voor 22 lopende-meter rails, werden door de Velodroom zelf, vakkundig geplaatst om optimaal elke fiets bereikbaar te houden.  Het staat hen toe de verhuring van de fietsen en het gebruik van de ruimte optimaal te organiseren.

Wenst u méér info over de mogelijkheden van SpaceRail ?

Aarzel dan niet ons te contacteren via info@fietsenindealpen.com of telefonisch op het nummer +32 470 84 41 32.

 

U zoekt een oplossing voor uw fietsen ? SpaceRail !

Aanvraagformulier

  • Heeft u nog bijkomende vragen/opmerkingen ? Of verduidelijk uw vraag, zodat wij reeds een gepaste oplossing kunnen formuleren.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]