Ontdek het nieuwe fietsknooppuntennetwerk “Plaine et Littoral de Flandre”

Dank zij een volledig nieuw opgezet fietsknooppunten-netwerk, is het nu mogelijk om Frans Vlaanderen (Flandre maritime) veilig te doorkruisen zonder te verdwalen, en zo de erfgoed-, culturele en culinaire schatten van het gebied te ontdekken. Het Departement rond Duinkerke heeft een nieuw knooppuntennetwerk uitgerold, dat méér dan 600 km aan bewegwijzerde routes biedt.

Van de Belgische grens tot aan de voet van Cap Blanc-Nez, tussen de departementen Nord en Pas-de-Calais, strekt de maritieme vlakte van Vlaanderen en het Calaisis zich uit vanaf de kustlijn tot aan het moeras van Audomarois in de omgeving van Saint-Omer.  Met zijn versterkte steden, molens en UNESCO-belforten, trekt Flandre Maritime aan door zijn beschermde natuurgebieden, duinen, vijvers en schilderachtige kanalen. Dit nieuwe netwerk biedt de vrijheid om je eigen route te maken door genummerde borden te volgen die op elke kruising aanwezig zijn.

Enkele kerncijfers:

  • 600 km bewegwijzerde routes
  • 180 knooppunten op elke kruising
  • 2.000 – 3.000 nieuwe borden geplaatst

 

Het concept van het knooppuntennetwerk is geïmporteerd uit België. Voor fietsers staat het synoniem voor vrijheid, flexibiliteit en autonomie. Je hoeft alleen je eigen route te maken door de nummers te noteren en deze te volgen op de groene en witte bordjes.  Dit uitgebreide netwerk, dat loopt van de kust tot het knooppuntennetwerk van de Leievallei en de Vlaamse Bergen, is officieel ingehuldigd en volledig operationeel voor het toeristenseizoen 2024. Het netwerk verbindt zich met de EuroVelo 4, EuroVelo 5, EuroVelo 12 en de Véloroute des Flandres, en biedt ook de mogelijkheid om routes te plannen tot in en vanuit België.

Van Duinkerke tot Fourmies, van de heuvels van Frans Vlaanderen tot de vlaktes van Cambrésis, over het parcours en langs de dorpen van Parijs-Roubaix, het hele Noorden is bezaaid met fietsroutes. En er is voor ieder wat wils: met het gezin, voor een dagtocht via het knooppuntennetwerk, voor meerdaagse tochten, met de mountainbike, op een speciaal fietspad, op een gedeelde weg, langs een waterloop, langs de kust, de stad of op het platteland.

De kaart van het netwerk, waarmee je je eigen route kunt uitstippelen, kan je hier raadplegen. Hier kun je je reis tot in België plannen, dat al volledig gedekt is door een knooppuntennetwerk. Het doel is echt om ons netwerk aan te sluiten op de bestaande fietsroutes en op het buurland.

Een toproute die wij al meteen opmerken, is “Tussen land en zee, van Duinkerke tot De Panne”

Start: Bray-Dunes
Afstand: 62 km
Niveau: Gemakkelijk
Beschrijving: Ontdek de schoonheid van het grensoverschrijdende Maritiem Vlaanderen met ongerepte natuur, gevarieerde landschappen en verborgen schatten. Het grote pluspunt: het uitzicht op zee!

 

#FietsenInVlaanderen #Knooppuntennetwerk #Fietstoerisme #MaritiemVlaanderen #Fietsroutes #EuroVelo #Familietochten #Natuurbeleving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]